TRIP BUDGET KE HATYAI 2 HARI 1 MALAM

Assalamualaikum semua. Jikalau anda nak mencari review tentang TRIP BUDGET KE HATYAI 2 HARI 1 MALAM?

Jikalau ya, maka kamu tengah berada di blog travel yang betul!

Hari ini, saya akan membawa kamu ke satu kawasan yang cantik ini.

🚗

Budget pon tak berapa budget sangat sebab banyak shopping .😁😁 Kalau tak shopping lagi jimat tapi lebih kepada nak share experience dgn uolls ja😋
Banyak tempat tak p sbb tujuan nak makan ja😵

Tukar RM150 duit malaysia iolls dapat 1180 bath💶
Rate masa iolls tukar 7.94 .
———————————————-

🚗 Iolls p bawak masuk kereta settle geran semua totally RM36.00 . Lepastu kami tunggu for 2 hours nak masuk sana sebab cuti sekolah . Lama weh😫 Nak cepat boleh bayar RM20 seorang 😂😂 Kalau 4 orang ??? No no iolls sanggup beratoq 😂😂😂

🛣 Disebakan dah lambat kami terus gerak ke LE GARDEN PLAZA . Kat sini segala makan pakaian semua complete . Sebab mai nak makan ja so you should try coconut icecream depa weh sedap melampau , udang galah besaq penampaq , thai tea depa memang padu beb😂😂 Boleh la cuba . Udang galah tu 100bath (RM12 berapa sen tak ingat)

🌴Coconut icecream dia 40bath (RM5 lebih kurang ) Apapun tak laa mahai sangat . Tengok benda jugak kalau rasa berpatutan boleh try . Kalau tak tak payah laa beli kan 💕

🌌 Then kami terus p ASEAN HATYAI NIGHT MARKET . Nak apa semua ada tau . Iolls beli cover handphone sana murah . Rugi iolls beli 3 pcs ja 😫 sunglases yang iolls pakai 99 bath ( tak sampai 10 ringgit pon duit malaysia 😫Murah kan . Baju, seluaq semua ada pandai2 la nego 😁😁
Sini segala makan ada dimsum, pancake, teluq puyuh , strawberry 🍓 pon sedap, kerabu maggi, magga, suhun, sotong semua ada laaaa, apa yang iolls suka sotong bakaq dia weh besaq , dengan teloq sotong kat dalam . Cicah ngn kuah dia 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻( recommend )
Ice manggo dia pon sedap yaamat 25 bath ja .

🏛 Sebab dah lewat dan rushing terus gerak p Dannok check in PARAMOUNT HOTEL . (Recommend) Simple , bersih 70 sahaja . Murah kan wei . Mampu milik😅 Malam jalan kat kawasan tu ada jual2 jugak .

Second day sebelum balik kat situ kalau nak beli jajan ka, beras ka boleh laa harga borong .
Iolls banyak hbis duit kat shopping makanan ja 😋

Ok done share pengalaman iolls hehe . Pengalaman mendewasakan kita . Maaf sepanjang pergi dan balik andai terkasar dan tersilap kata saya mintak maaf KAWAN :,)
Thank you .

Kredit: Ieyra Ismail




Anda dah Pernah Sampai ke Sini?

Jika kamu ada pengalaman di sini dan mahu kongsikan kepada kami, silalah tinggalkan komen dibawah untuk berkongsi review dengan pelawat lain. Semoga setiap komen anda dibalas dengan pahala InsyaAllah