The Ritz-carlton Tempat Menarik di Langkawi

The Ritz-carlton Tempat Menarik di Langkawi

Assalamualaikum. Bercuti di hotel adalah perkara yang menyeronokkan. Lebih-lebih lagi di hotel lima bintang. Pasti akan meninggalkan kenangan yang amat menyeronokkn. Dah alang-alang melancong ke Langkawi, marilah singgah di The Ritz-carlton. Tempat yang admin rasa tiada sesalan untuk laburkan wang anda demi keluarga yang tercinta. The Rtiz-carlton adalah tempat menarik di Kedah.

The Ritz-carlton mempunyai servis yang amat cekap. Terdapat banyak kemudahan yang disediakan di sana. Tempat ini mempunyai spa yang berkelas tinggi, landscape yang menarik dan kemudahan yang lengkap. Ramai pengunjung yang datang kesini pada setiap tahun. Tidak kalah pada pengunjung dari Malaysia, ia juga dikunjung oleh pelancong dari luar Malaysia.

Tempat ini sering menjadi cemburuan oleh setiap hotel berdekatan. Terlalu banyak pelanggan yang ditarik oleh hotel The Ritz-carlton. Mungkin kerana tempat ia yang strategik atau makanan ia dihidang oleh chef yang berbakat atau susasananya yang ceria dan menenangkan. Perkara-perkara tersebut menjadi rahsia keramat yang hanya pihak pengurusan sahaja tahu akan kejayaan tersebut.

Perjalanan dari Ritz Carlton ke Langkawi adalah seperti berikut;
• Langkawi International Airport – 10-15 minit
• Kuah Town – 30 minit
• Telaga Harbor – 5 minit
• Langkawi Cable Car and Sky Bridge – 10-15 minit
• Kilim Geoforest Park Mangroves – 30-45 minit
• Pantai Cenang Beach – 15-20 minit

Bedasarkan perkara berikut, kita dapat lihat bahawa tempat tersebut agak strategik. Admin akan kongsikan Peta Tempat Menarik ini.

AWSOME! THE RITZ-CARLTON MEMPUNYAI TARIKAN BERTARAF LIMA BINTANG 

Mari kita lihat butiran kawasan ini dahulu.

 • Alamat : MY-09, Jalan Pantai Kok, Teluk Nibung, 07000 Langkawi, Kedah.
 • Nombor Telefon : 04-952 4888
 • Website : Klik sini
 • Peta Lokasi : 

Dapatkan Info Menarik di The Ritz-carlton

Aktiviti Sesuai

 1. Free Wifi
 2. Fitness Centre
 3. Air-conditioner
 4. Top-rated
 5. Bar

Harga dan Kos Terlibat

Purata adalah dalam anggaran RM2,000

Promosi Istimewa yang di Berikan

 • Advance Purchase
 • Island Escapade
 • Decadent Dining – Half board package
 • Tropical Escape – Expatriates rate
 • Residents Pakage – Local expatriates rate

Jom Saksikan Keindahan Panorama di The Ritz-carlton

The Ritz-Carltron The Ritz-Carltron The Ritz-Carltron The Ritz-Carltron The Ritz-Carltron

Jom Lihat Review Pengunjung di The Ritz-Carltron

Great hotel in lovely location, fantastic staff and superb service all round. Suites are spacious and well finished. Plenty of options for eating and drinking and infinity pool makes nice setting anytime of the day. Karl Bu

Paradise on earth! absolutely stunning resort staff were the best and iv never received such outstanding service in my life they really do make you feel like a billion dollars every guest is treated like royalty no matter what status or room they have. Will definitely be staying here whenever I come back to Langkawi can thank them enough for their service and generosity. Faz

Ultra-luxurious. The suites are spaced across a vast expanse. You can call for a buggy to come to yr suite n pick you up to take you to the restaurants, etc. As far as I can tell, the buggies arrive in just about a minute and yr driver is sometimes a pretty lady! 😀 I had a seaview suite and the view was simply to die for. Arnold

Penutup & Special Thanks

Alhamdulillah, ternyata The Ritz-carlton merupakan satu tempat yang menarik dan wajib dikungjungi. Anda pasti akan teruja dan berpuas hati.

Sekiranya anda mempunyai pengalaman di The Ritz-carlton, silalah tinggalkan komen dibawah untuk berkongsi pendapat dan review dengan pengunjung lain. Semoga setiap penulisan anda dibalas dengan pahala InsyaAllah.

Jangan lupa tulis review anda bagi yang pernah sampai ke The Ritz-carlton.

REVIEW OVERVIEW
Lokasi
Pengalaman
Harga
Previous articleMalibest Resort Tempat Penginapan Menarik di Langkawi
Next articleEagle Ranch Resort Tempat Penginapan Menarik di Port Dickson
the-ritz-carlton-tempat-menarik-di-langkawiSatu pengalaman yang menakjubkan jika anda dapat berkunjung kesini. Ianya satu tempat yang sangat menarik dan sesuai untuk anda sekeluarga. Apa yang penting, anda perlu tahu bahawa pengalaman, ketenangan dan kepuasan hati adalah jauh melampaui dari wang ringgit. Jadi jangan terlalu berkira untuk "hadiahkan" diri anda dan keluarga anda dengan percutian!