Tempat Perlancongan Baru di Kota Bharu iaitu Souk Fil Madinatul Jadid di Jalan Dato Pati

Tempat Perlancongan Baru di Kota Bharu iaitu Souk Fil Madinatul Jadid di Jalan Dato Pati
Tempat Perlancongan Baru di Kota Bharu iaitu Souk Fil Madinatul Jadid di Jalan Dato Pati

Kota Bharu bukan lagi satu tempat asing sebagai destinasi atau tempat perlancongan di Kelantan.

Apabila disebut Negeri Kelantan sudah pasti kita akan terbayangkan nasi kerabu yang terkenal, keropok lekor, keindahan pantai, keramahan penduduknya dan kini di Kota Bharu, ibu negeri Kelantan mempunyai tarikan pelancongan yang baru iaitu Souk Fil Madinatul Jadid.

Souk Fil Madinatul Jadid adalah lorong yang terletak di Jalan Dato Pati, Kota Bharu, Kelantan yang diberikan nafas baru dengan seni mural yang membuatkan pengunjungnya merasakan seolah-olah berada di timur tengah. Soul Fil Madinatul Jadid ialah lukisan mural hasil tangan artis Mohd Nawi Mat Ali, 62 dan beberapa orang lagi sahabtnya.

Kami kongsikan beberapa gambar keunikan seni mural yang menjadi tarikan pelancongan di Kelantan, pasti ramai yang ingin merakam kenangan di Souk Fil Madinatul Jadid ini.

Pergh!! Patutlah Ramai Datang Selfie di Mural “GEMPAK” Kereta Kebal, Karpet Alibaba & Palestine Solidarity di Jalan Dato Pati Kota Bharu

  • Alamat : Souk Fil Madinatul Jadid, Jalan Dato Pati, Kota Bharu, Kelantan, Malaysia.
  • Peta Lokasi :

REVIEW OVERVIEW
Pengalaman
Previous articleDestinasi Percutian Bajet RM3 yang Menarik di Taman Rekreasi Gunung Lang Ipoh Perak
Next articleTempat Percutian Menarik di Chalet Sungai Bil Cool Spring, Tanjung Malim, Perak
tempat-perlancongan-kota-bharu-souk-fil-madinatul-jadid-jalan-dato-pati-kelantanSatu pengalaman yang menakjubkan jika anda dapat berkunjung kesini. Ianya satu tempat yang sangat menarik dan sesuai untuk anda sekeluarga. Apa yang penting, anda perlu tahu bahawa pengalaman, ketenangan dan kepuasan hati adalah jauh melampaui dari wang ringgit. Jadi jangan terlalu berkira untuk "hadiahkan" diri anda dan keluarga anda dengan percutian!