Pelbagai Tempat Bercuti Wajib Pergi di Putrajaya

40

tempat menarik di putrajaya

Hari ini jom kita tinjau pulau tempat menarik di Putrajaya yang sangat awesome! Ya, seperti yang kita tahu, Putrajaya adalah Wilayah ketiga dan terkini Persekutuan Malaysia. Dibina di atas tanah paya luas dan bekas ladang kelapa sawit di Selangor, bandar meliputi kawasan seluas hampir 5,000 hektar dan terletak 25 km dari Kuala Lumpur.

Putrajaya mengambil alih fungsi pentadbiran ibu kota Kuala Lumpur dan merupakan sebahagian daripada projek Multimedia Super Koridor kerajaan Malaysia. Banyak organisasi dan perancangan telah pergi ke dalam pembangunan Putrajaya sebagai sebuah bandar moden dengan teknologi komunikasi terkini dan infrastruktur progresif.

Jalan-jalan yang elegan dengan rasa berada di Eropah, bersama-sama dengan jalan yang berturap manakala bangunan kerajaan adalah gabungan seni bina moden dengan seni Islam. Mereka yang datang dari lapangan terbang KLIA hanya akan mengambil masa beberapa minit untuk sampai ke Putrajaya menggunakan LRT, Bas, Taksi dan pelbagai kemudahan awam lain.

Tempat Menarik di Putrajaya

Terdapat beberapa tempat yang pengunjung boleh terokai semasa berada di Putrajaya. Ya, jom kita terokai bersama dengan kami di tempatmenarik.my.

  1. Taman Botani Putrajaya
  2. IOI City Mall Putrajaya

Baiklah, jika anda mempunyai senarai tempat menarik yang perlu kami ketahui sila tinggalkan komen anda lokasi tempat tersebut. Jom kita terjah tempat-tempat menarik di Putrajaya bersama-sama!

Facebook Comments