Pelbagai Destinasi Menarik di KL (Kuala Lumpur)

69
Tempat menarik di Kuala Lumpur
Jom kita lihat senarai tempat menarik di Kuala Lumpur yang patut kita terokai.

Percaya atau tidak terdapat banyak tempat menarik di Kuala Lumpur. Kuala Lumpur (KL) ialah sebuah bandar raya yang menjadi ibu negara Malaysia sejak sekian lama. Kadang-kadang kita terlepas pandang apabila bercakap tentang soal percutian, perkhemahan, santai dan sebagainya mesti ideanya ialah keluar dari kota bandaraya Kuala Lumpur.

Mungkin kerana Kuala Lumpur bandar yang sibuk atau mungkin kerana udaranya kurang nyaman seperti di kampung?

Tetapi sedarkah kita yang jika kita ingin bersantai dan cuba terokai setiap ceruk hutan konkrik di Kuala Lumpur ini dalam masa seminggu mungkin ianya masih belum habis diterokai.

Ya ini bermakna masih banyak tempat yang belum kita terokai lagi dan soalannya kenapa perlu pergi jauh? Jika tidak percaya mari kita saksikan sendiri pelbagai tempat menarik yang sangat hebat untuk kita habiskan masa terokai bersama-sama keluarga.

Tempat Menarik di Kuala Lumpur

Baiklah, kali ini admin tempatmenarik.my ingin berkongsi tempat best yang patut anda pergi di KL. Antaranya ialah seperti yang di senaraikan berikut.

 1. Upside Down House KL
 2. Impiana KLCC Hotel Kuala Lumpur
 3. Villa Samadhi Kuala Lumpur
 4. Aquaria KLCC
 5. Uptown Danau Kota KL
 6. Zoo Negara
 7. Berjaya Times Square
 8. Mid Valley Megamall
 9. Kinokuniya Malaysia
 10. KL Sentral
 11. KidZania Kuala Lumpur
 12. Terminal Bersepadu Selatan TBS

Baiklah, ini yang sudah kami kongsikan. Jadi apa kata anda kongsikan apa lagi dan dimana lagi tempat-tempat menarik di Kuala Lumpur yang perlu untuk kami terjah dan kongsikan. Oh ya, jangan lupa untuk tuliskan review jika anda pernah kunjungi mana-mana tempat yang telah kami kongsikan ini ya.

Facebook Comments