Rasai Kelazatan Masakan Negeri Kedah di Port Makan Terbaik di Sini

36

tempat makan di kedah

Negeri Kedah tidak asing lagi sebagai salah satu destinasi perlancongan yang dikenali ramai. Negeri jelapang padi ini sangat terkenal dengan kedamaian dan ketenangan negerinya yang menghijau dengan tanaman padi sejauh mata memandang. Namun begitu mungkin ramai tidak tahu bahawa terdapat banyak tempat makan di Kedah yang perlu kita cuba jika bertandang ke sini.

Kali ini, kami di tempatmenarik.my ingin ketengahkan seberapa banyak tempat-tempat makan yang perlu anda cuba kerana di negeri Kedah ini sangat berbaloi untuk kita cuba semua. Kenapa? Kerana harga makanan disini sebenarnya tidaklah semahal negeri-negeri yang lain. Mungkin kerana disini masih kos sara hidup rendah (mustahil rasanya) atau mungkin kerana moral diri yang tinggi untuk tidak menaikkan harga makanan mengikut harga minyak naik.

Apa nak kata, mungkin lain kedai lain pula harganya. Namun itu tidak perlu kita gusar. Apa yang penting, alang-alang sudah datang ke Kedah, mesti cuba masakan orang Kedah!

Tempat Makan di Kedah

Jadi, apa yang kita tunggu lagi. Makanan tak akan datang kalau kita tak pesan. Kita tak akan dapat pesan makanan kalau tak tengok menu yang ada. Kalau nak tengok menu, mestilah sampai ke restoran dahulu. Nak sampai restoran? Jom kita terjah satu-satu tempat makan ini.

Kubang Pasu

Alor Setar

Padang Terap
Pokok Sena
Kota Setar
Pendang
Yan
Sik
Kuala Muda
Baling
Kulim
Bandar Baharu
Langkawi

Baiklah, jika anda mempunyai sebarang perkongsian dengan kami bolehlah tinggalkan sebarang komen untuk kami rujuk dan lihat nanti insyaAllah. Jangan lupa untuk berikan review juga jika anda sudah pergi ketempat-tempat makan tersebut.

Facebook Comments