Tasik Kebun Serendah Tempat Menarik Di Selangor

Tasik Kebun Serendah Tempat Menarik Di Selangor

Assalamualaikum. Suasana tenang pasti menjadi idaman setiap orang di Malaysia. Kalau boleh, kita mahu bercuti bersama-sama keluarga ke tempat yang menarik dan tempat yang dapat menenangkan minda dengan harga yang berpatutan. Admin ingin bercerita kepada anda tentang tempat tersebut yang wujud di Malaysia. Tempat tersebut bernama Tasik Kebun Serendah, Selangor. Ia adalah salah satu tempat menarik di selangor.

Serendah merupakan daerah yang terletak di hulu Selangor. Mereka yang mencintai kedamaian suasana hijau pasti akan akan memilih Serendah sebagai tempat pilihan mereka. Bagi warga kota Kuala Lumpur dan Selangor yang inginkan percutian pendek pasti akan memilih Tasik Kebun Serendah. Tasik Kebun Serendah sering ditempah sebagai tempai family day atau reunion.

Dengan kolam renang luar restoran makanan yang dekat, anda pastinya tidak akan menyesal bercuti di Tasik Kebun Serendah. Tambahan pula, ia mengandungi sambungan internet Wi-Fi. Setiap unit chalet disediakan dengan TV. Anda pastinya tidak akan bosan bercuti di tempat ini. Ia juga tempat yang paling dekat di Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz iaitu 26 km dari chalet.

Tasik Kebun Serendah mendapat anugrah “Guest Review Award” oleh Booking.com dan mendapat rating 8.8/10 daripada setiap pengunjung yang pernah datang. Ia adalah bedasarkan bancian yang dibuat oleh Booking.com. Ia adalah perkara yang patut dibanggakan kerana dengan chalet berkelas standard, ia mendapat riview yang agak tinggi. Admin akan kongsikan Peta Tempat Menarik ini.

COOL! TASIK KEBUN SERENDAH ADALAH CHALET YANG AMAT MENARIK DENGAN HARGA YANG MENAKJUBKAN 

Mari kita lihat butiran kawasan ini dahulu.

  • Alamat : Tasik Kebun Serendah, Jalan Anggerik 1i, Desa Anggerik, 48200 Serendah, Selangor
  • Nombor Telefon : 013-388 8359
  • Email[email protected] 
  • Facebook : Tasik Kebun Serendah
  • Peta Lokasi : 

Dapatkan Info Menarik di Tasik Kebun Serendah

Aktiviti Sesuai

Terdapat kolam renang yang besar sesuai untuk dewasa dan kanak-kanak yang boleh anda bermain di sana pada bila-bila masa. Tambahan pula, anda boleh bakar barbecue di waktu malam.

Harga dan Kos Terlibat

  • Satu Malam- RM336

Jom Saksikan Keindahan Panorama di Tasik Kebun Serendah

Tasik Kebun Serendah

Tasik Kebun Serendah

Tasik Kebun Serendah

Tasik Kebun Serendah

Tasik Kebun Serendah

Jom Lihat Review Pengunjung di Tasik Kebun Serendah

Kudos to the management & staff of Tasik Kebun Serendah! My family and I enjoyed a very pleasant stay at your resort. Spacious rooms, clean & pretty landscape, lovely BBQ, great customer service. The list goes on. If there was something I could suggest, it would be to have a staircase with handrail from the farmhouses to the pool and a drain cover at the end of that staircase. Other than that, keep up the good work. Will definitely be back again & recommend your place to my friends & family. Adlin Ahmad

A very nice & serene place indeed with a very warmth hospitality from all the personnel, especially En.Hilmi (a very dependable, reliable & most importantly a calm person) & En.Jim. We all felt very welcomed through out our stay. Kudos to Tasik Kebun team for all your great work & effort. A highly recommended place for a family retreat not far away from the bustling city. In shaa Allah, we will definitely make a return visit. Keep up your excellent service & warmth hospitality. Many thanks. Norliza Mohd Zain

saya suka tempat ini. Suasana yang privasi, tenang, rumah yang kemas dan bersih, bilik yang simple dan bersih, bilik airnya pon bersih sebab menggunakan batu mosaic yang cantik, swimming pool pon bersih yang menarik sangat di tengah-tengah swimming pool ada pokok buah jambu air. Nampak sedap sangat lebih-lebih lagi bila buahnya sudah masak. Kalaulah boleh di petikkan dan keliling sekitar kolam renang ada pelbagai lagi pokok buah-buahan termasuk ciku. Zarina Binti Hamam

Amazing out of the world experience here. From the environment, to the food and the staff. Will definitely come again and do another family gathering. Nur Khairani Mohamad Hariri

Great place to gather among family and friends. Very calm and it feels like you are in another world out from the busyness of urban city. Not far from KL city, by the way. The accommodation I could consider as 5 star, clean, comfy and also spacious! The staffs are friendly and helpful. They also could provide you the BBQ pit & menu, which is upon request. I will definitely come back here. Fatheem Meleana

Penutup & Special Thanks

Alhamdulillah, terima kasih kepada kaki.sini.com.my kerana berkongsi maklumat dan gambar yang menarik. Ternyata Tasik Kebun Serendah merupakan satu tempat pelancongan yang menarik dan wajib dikungjungi. Anda pasti akan teruja dan berpuas hati. 

Sekiranya anda mempunyai pengalaman di Tasik Kebun Serendah, silalah tinggalkan komen dibawah untuk berkongsi pendapat dan review dengan pengunjung lain. Semoga setiap penulisan anda dibalas dengan pahala InsyaAllah.

Jangan lupa tulis review anda bagi yang pernah sampai ke Tasik Kebun Serendah.

REVIEW OVERVIEW
Pengalaman
Harga
Previous articleBangi Wonderland Tempat Menarik Di Selangor
Next articleMarina Island Destinasi Pililihan Keluarga
tasik-kebun-serendah-tempat-menarik-di-selangorSatu pengalaman yang menakjubkan jika anda dapat berkunjung kesini. Ianya satu tempat yang sangat menarik dan sesuai untuk anda sekeluarga. Apa yang penting, anda perlu tahu bahawa pengalaman, ketenangan dan kepuasan hati adalah jauh melampaui dari wang ringgit. Jadi jangan terlalu berkira untuk "hadiahkan" diri anda dan keluarga anda dengan percutian!