Tasik Ayer Keroh Tempat Reakrasi Menarik di Melaka

tasik-ayer-kerohAssalamualaikum. Melaka merupakan sebuah Bandaraya Bersejarah. Namun yang demikian terdapat juga tempat menarik lain yang boleh anda lawati dan bukan hanya berfokus kepada tempat bersejarah sahaja. Tasik Ayer Keroh merupakan salah satu tarikan pelancong dan merupakan tempat menarik di Melaka. 

Tasik Ayer Keroh, terletak betul-betul bersebelahan dengan Zoo Melaka dan Dataran Sejarah. Panoramanya sungguh indah, kerana selain bersebelahan dengan Zoo Melaka, ianya juga bersebelahan dengan Ayer Keroh Golf and Country Club. Untuk mengunjungi Taman Ayer Keroh, bagi pengunjung yang berasal dari luar Melaka, paling mudah adalah, melalui Lebuhraya Utara-Selatan dengan mengambil exit Ayer Keroh. Hanya 8 minit selepas itu, dan anda akan sampai.

Banyak aktiviti yang menarik boleh dijalankan disini. Santai bersama keluarga pasti lebih bermakna dengan melakukan aktiviti-aktiviti yang disediakan. Selain itu, anda boleh berehat dan tenagkan fikiran daripada kerja-kerja dan kesibukan kota disini.

Admin sangat sarankan anda untuk datang ke sini bagi yang meminati aktiviti lasak dan menyeronokkan. Jangan lupa untuk singgah ke Tasik Ayer Keroh Melaka. Anda pasti berpuas hati. Admin kongsikan Peta Tempat Menarik ini. Semoga bermanfaat.

CERIAKAN HARI ANDA DI TASIK AYER KEROH MELAKA

Mari kita lihat butiran kawasan ini dahulu.

  • Alamat : Melaka.
  • Peta Lokasi : 

Dapatkan Info Menarik di Tasik Ayer Keroh

Aktiviti Menarik

Banyak aktiviti menarik yang boleh dilakukan disini. Aktiviti-aktiviti yang disediakan sangat menarik dan menyeronokkan. Hari anda akan menjadi lebih ceria disini. Antara tarikan utama yang ada di sini adalah Kayak, Wall Climbing dan Flying Fox. Caj yang dikenakan sangat murah. Di samping itu, aktiviti berkhemah dan riadah bersama keluarga juga sangat sesuai. Suasana yang redup dan sangat menyamankan.

Antara harga Aktiviti

  • berbasikal ~ RM3 sejam,
  • berkayak ~ RM3 unlimited time
  • wall climbing ~ RM3 unlimited time juga
  • memanah ~ RM5 utk 10 panah.

Jom Saksikan Keindahan Panorama di Tasik Ayer Keroh

Jom Lihat Review Pengunjung di Tasik Ayer Keroh

We can make some recreational activities here with the beautiful scenery. Besides, we can do some kind of activities like kayaking, and so on. Ahmad Mukhdzamir.

The best place for family activities. syafiq hassan.

Peace and quiet and calm. I love it. Hb Creative Enterprise.

Really enjoy the lake here, very suitable to bring children to enjoy the activities here. Adults can kayaking and family can paddle car boat. Nasaie Sukhaimi.

Kids got playgroud, dad can go fishing, mom is sitting down on the mat laid on the grassy ground,while reading her favorite book, great family time this place can give! Funtimes with Ella&Andi.

Penutup & Special Thanks

Alhamdulillah, terima kasih kepada mylovelypic2u.blogspot.my kerana berkongsi maklumat dan gambar yang menarik. Tasik ini sangat sesuai untuk aktiviti riadah bersama keluarga. Admin harap maklumat yang diberikan inio berguna sebagai panduan anda ke tasik ini.

Sekiranya anda mempunyai pengalaman di Tasik Ayer Keroh, silalah tinggalkan komen dibawah untuk berkongsi pendapat dan review dengan pengunjung lain. Semoga setiap penulisan anda dibalas dengan pahala InsyaAllah.

Jangan lupa tulis review anda bagi yang pernah sampai ke Tasik Ayer Keroh.

REVIEW OVERVIEW
Pengalaman
Harga
Previous articleThe Shore Oceanarium Tempat Menarik di Melaka
Next articleThe Orangutan House Tempat Meneroka Hasil Seni di Melaka
tasik-ayer-keroh-tempat-reakrasi-menarik-di-melakaSatu pengalaman yang menakjubkan jika anda dapat berkunjung kesini. Ianya satu tempat yang sangat menarik dan sesuai untuk anda sekeluarga. Apa yang penting, anda perlu tahu bahawa pengalaman, ketenangan dan kepuasan hati adalah jauh melampaui dari wang ringgit. Jadi jangan terlalu berkira untuk "hadiahkan" diri anda dan keluarga anda dengan percutian!