Taman Rekreasi Tasik Y Tempat Menarik di Batu Pahat Johor

Taman Rekreasi Tasik Y

Assalamualaikum. Batu Pahat merupakan sebuah daerah di Johor. Batu Pahat sangat senonim dengan kepelbagaian makanan yang sangat menarik. Batu Pahat juga terkenal dengan pelbagau tempat menarik yang boleh dikungjungi seisi keluarga. Antaranya ialah Taman Reakrasi Tasik Y dan merupakan tempat menarik di Batu Pahat, Johor.

Taman Rekreasi Tasik Y adalah salah satu lokasi popular dikalangan penduduk Batu Pahat, taman rekreasi ini akan sibuk bila waktu lewat petang dan hujung minggu. Taman rekreasi ini amat sesuai jika bersantai bersama keluarga di waktu petang atau dihujung minggu.

Di sini terdapa tempat permainan kanak-kanak, alatan senaman, kawasan beriadah, pondok istirehat dan sebuah kawasan yang dilengkapi dengan batu refleksi bagi pengunjung menggunakannya, malah ramai juga yang datang untuk berjoging, senam aerobik beramai-ramai dan aktiviti lain. Jika pengunjung menyukai tempat yang tenang dan damai, inilah tempatnya yang sesuai untuk bersantai.

Jangan lepaskan peluang untuk berehat dan bersantai di sini. Pelbagai kemudahan santai disediakan di tempat ini. Anda boleh beriadah dengan tenang dan selesa bersama keluarga. Admin kongsikan Peta Tempat Menarik ini. Semoga bermanfaat.

COOL! BERIADAH BERSAMA KELUARGA DI TAMAN REKREASI TASIK Y BATU PAHAT

Mari kita lihat butiran kawasan ini dahulu.

  • Alamat : Taman Rekreasi Tasik Y, Jalan Sejati, Kampung Bahagia, 83000 Batu Pahat, Johor.
  • Peta Lokasi : 

Dapatkan Info Menarik di Taman Rekreasi Tasik Y Batu Pahat

Aktiviti Sesuai

Anda boleh datang ke sini untuk beriadah bersama keluarga. Banyak kemudahan yang disediakan di sini yang boleh digunakan. Bagi mereka yang ingin mengeluarkan peluh, tempat ini sangat sesuai untuk jogging dan bersenam.

Permainan kanak-kanak juga disediakan di sini. Jadi, ibu bapa boleh membawa anak kecil bermain di taman ini.

Kemudahan Yang Ada

  1. Permainan kanak-kanak
  2. Alat senaman
  3. tempat riadah
  4. Pondok Isterihat
  5. batu refleksi

Jom Saksikan Keindahan Panorama di Taman Rekreasi Tasik Y Batu Pahat

Jom Lihat Review Pengunjung di Taman Rekreasi Tasik Y Batu Pahat

Great place for outdoor activities with kids. Got many facilities to develop skill. Elderly folks with their zumba, tai chi. Balqish Wahab.

This place is popular among the young and old of all races. Early morning joggers and exercise-concious people gather here. In the evening especially the office workers after a day of work take the opportunity to ease their stress. Peng Seng Yap.

Great for recreation activities. People have fun at here. Alya Mazzeda Mohd Noor.

A lot of beautiful venue. good for recreational activities. Dodo Trinity.

Happy place to ease our mind, exercise,and have fun. Aqilah Salleh.

Penutup & Special Thanks

Alhamdulillah, terima kasih kepada menara-kehidupan.blogspot.my kerana berkongsi maklumat yang menarik dan berguna. Anda boleh datang ke sini untuk berehat dan bersantai bersama keluarga. Bagi yang mahu tenangkan fikiran serta menghirup udara yang segar, datanglah ke sini.

Sekiranya anda mempunyai pengalaman di Taman Rekreasi Tasik Y Batu Pahat, silalah tinggalkan komen dibawah untuk berkongsi pendapat dan review dengan pengunjung lain. Semoga setiap penulisan anda dibalas dengan pahala InsyaAllah.

Jangan lupa tulis review anda bagi yang pernah sampai ke Taman Rekreasi Tasik Y Batu Pahat.

REVIEW OVERVIEW
Pengalaman
Harga
Previous articleCowboy Town A’Famosa Tempat Menarik di Melaka
Next articleUK Farm Tempat Menarik di Kluang Johor
taman-rekreasi-tasik-y-tempat-menarik-di-batu-pahat-johorSatu pengalaman yang menakjubkan jika anda dapat berkunjung kesini. Ianya satu tempat yang sangat menarik dan sesuai untuk anda sekeluarga. Apa yang penting, anda perlu tahu bahawa pengalaman, ketenangan dan kepuasan hati adalah jauh melampaui dari wang ringgit. Jadi jangan terlalu berkira untuk "hadiahkan" diri anda dan keluarga anda dengan percutian!