Sun Beach Resort Penginapan Menarik di Pulau Tioman

Sun Beach Resort

Assalamualaikum. Pulau Tioman merupakan sebuah tempat yang sangat menarik untuk dilawati kerana aktiviti pelancongan yang menyeronokan disamping kemudahan yang terdapat di sana. Terdapat banyak tempat penginapan di Pulau Tioman yang boleh anda bermalam. Salah satunya ialah Sun Beach Resort yang merupakan tempat penginapan menarik di Pulau Tioman.

Keindahan tempat ini pasti akan mencuri fikiran dan hati anda. Bangunan-bangunan yang dibina untuk penginapan berkonsepkan kepada “Rumah Melayu”.  Mempunyai 52 bilik yang mempunyai kipas atau penghawa dingin. Resort ini ditahap sangat memuaskan dan anda pasti akan berpuuas hati.

Deretan chalet Sun Beach Resort terletak di hadapan pantai. Jarak dari Kampung Genting jeti hanya kira-kira 100 meter dan perjalanan mengambil masa 2 minit untuk sampai ke resort ini. Ianya merupakan lokasi yang sesuai untuk anda.

Jika anda mahu jimat dan selesa, pilihlah resort ini. Admin pasti anda tidak akan menyesal dan berpuas hati dengan perkhidmatan yang disediakan.  Admin kongsikan Peta Tempat Menarik ini. Semoga bermanfaat.

SUN BEACH RESORT PENGINAPAN YANG SELESA DI PULAU TIOMAN

Mari kita lihat butiran kawasan ini dahulu.

 • Alamat : Kampung Genting, Pulau Tioman, Pahang, 86807, Malaysia.
 • Nombor Telefon : +60 9-419 7043
 • Website: www.sunbeachresort.com.my
 • Peta Lokasi : 

Dapatkan Info Menarik di Sun Beach Resort

Aktiviti Menarik

Di resort ini terdapat beberapa aktiviti yang boleh dilakukan. Antaranya ialah :

 • Jungle Trekking
 • Memancing
 • Snorkeling
 • Scuba Diving
 • Berenang
 • Berkayak
 • Aktiviti Air

Harga Bilik dan Pakej

Sila Rujuk laman web rasmi resort ini

Jom Saksikan Keindahan Panorama di Sun Beach Resort

Jom Lihat Review Pengunjung di Sun Beach Resort

A great place to get away from it all. WiFi available near the reception area. Well maintained and clean rooms and common areas. The barbecue dinners are very enjoyable. Very close to the ferry wharf and stores. Craig Loxley.

Clean room and quiet environment. Hoe Kah Hock.

The best place ever. Samsung Note3.

Simple but comfortable. Saravanan Perumal.

It’s the best beach with the best facilities.jahangir ibrahim.

Penutup & Special Thanks

Alhamdulillah, terima kasih kepada www.kembaramurni.com dan laman web rasmi resort ini kerana telah berkongsimaklumat dan gambar menarik. Maklumat yang dikongsikan sangat berguna dan membantu.

Sekiranya anda mempunyai pengalaman di Sun Beach Resort, silalah tinggalkan komen dibawah untuk berkongsi pendapat dan review dengan pengunjung lain. Semoga setiap penulisan anda dibalas dengan pahala InsyaAllah.

Jangan lupa tulis review anda bagi yang pernah sampai ke Sun Beach Resort.

REVIEW OVERVIEW
Pengalaman
Previous articleJuara Mutiara Resort Tempat Penginapan di Pulau Tioman
Next articlePaya Beach Resort Tempat Penginapan di Pulau Tioman
sun-beach-resort-penginapan-menarik-di-pulau-tiomanSatu pengalaman yang menakjubkan jika anda dapat berkunjung kesini. Ianya satu tempat yang sangat menarik dan sesuai untuk anda sekeluarga. Apa yang penting, anda perlu tahu bahawa pengalaman, ketenangan dan kepuasan hati adalah jauh melampaui dari wang ringgit. Jadi jangan terlalu berkira untuk "hadiahkan" diri anda dan keluarga anda dengan percutian!