Sekeping Serendah Retreats Tempat Penginapan Menarik di Selangor

sekeping serengah retreats tempat menarik di selangor

Assalamualaikum. Di Malaysia terdapat banyak tempat menarik yang perlu dikunjungi. Anda boleh pilih mengikut keinginan dan kemahuan percutian yang diimpikan. Jika anda ingin suasana tenang dan jauh dari bandar, di Selangor terdapat sebuah tempat penginapan yang sangat unik. Sekeping Serendah Retreats merupakan tempat menarik di Selangor. 

Walaupun penginapan ini di dalam hutan tetapi ianya masih selesa. Bagi mereka yang ingin percutian yang tidak protokol, di sini merupakan pilihan yang bijak dan tepat. Anda boleh buat apa sahaja di sini tanpa perlu rasa bimbang seperti ingin masak pada bila masa dn anak anda juga bebas bergerak.

Anda boleh pilih rumah dan bilik yang anda ingin tinggal. Terdapatkan pelbagai jenis rumah. Semuanya di dalam hutan. Kelambu turut di sediakan. Jadi, masalah nyamuk telah selesai.

Jangan lepaskan peluang untuk rasai sendiri menginap di sini. Sudah pasti tempat penginapan di sini sangat berbeza dengan yang lain. Ini satu pengalaman yang perlu dirasai apabila sampai di Selangor. Admin kongsikan Peta Tempat Menarik ini. Semoga bermanfaat.

AWESOME! PERCUTIAN UNIK DI DALAM HUTAN DI SEKEPING SERENDAH RETREATS

Mari kita lihat butiran kawasan ini dahulu.

  • Alamat : Rawang Selangor.
  • Nombor Telefon : 012-324 6552
  • Waktu Operasi : 8:00 a.m – 6:00 p.m 
  • Facebook : Sekeping Serendah
  • Peta Lokasi : 

Dapatkan Info Menarik di Sekeping Serendah Retreats

Aktiviti Sesuai

1. BBQ
– tempat untuk BBQ memang pihak sekeping serendah sediakan. Kena minta arang awal-awal dan pekerja akan hidupkan api.

2. Swimming
– Terdapat swiming pool di sini

3. Trekking 30 minit ke air terjun serendah atau boleh naik kereta 10 minit

4. Ada kolam pancing berdekatan.

Harga dan Kos Terlibat

Boleh semak secara online.

Kemudahan yang Disediakan

Antara kemudahan yang terdapat di sini ialah bilik tidur yang telah di sertakan dengan kelambu, tempat mandi di luar bagi yang nak mandi di luar rumah, kolam renang, dapur untuk memasak, peralatan BBQ, peti sejuk, makan malam yang ‘berbumbungkan bintang-bintang’ dan ‘muzik dari hutan’ serta banyak lagi.

Jom Saksikan Keindahan Panorama di Sekeping Serendah Retreats

Jom Lihat Review Pengunjung di Sekeping Serendah Retreats

A laid back place to relax. Clean and nice, it provides a cool and nature environment for families and friends to bond through chat/cook/trek. Definitely a must go place if you think you need a space to relax. Love it. Yi Pei Ong.

Excellent place to relax and chill together with large group of friends. Great for bonding relationship. A bit pricey. Wong Jia En.

Great weekend getaway if you want to do absolutely nothing and BBW at night. Munaz Redragon.

Close to Serendah Waterfall. The setting is amazing and great effort to have and maintain the whole place. Good for those who Enjoy nature. N Naim.

Warehouse 2 fits 10 people! Huge & spacious you cant get it wrong. Aizuddin Musa.

Penutup & Special Thanks

Alhamdulillah, terima kasih diucapkan kepada www.azhafizah.com dan denai.my kerana berkongsi maklumat mengenai percutian yang sangat menarik di Sekeping Serendah ini. Banyak gambar juga dikongsikan untuk tatapan pembaca.

Sekiranya anda mempunyai pengalaman di Sekeping Serendah Retreats, silalah tinggalkan komen dibawah untuk berkongsi pendapat dan review dengan pengunjung lain. Semoga setiap penulisan anda dibalas dengan pahala InsyaAllah.

Jangan lupa tulis review anda bagi yang pernah sampai ke Sekeping Serendah Retreats.

REVIEW OVERVIEW
Lokasi
Pengalaman
Harga
Previous articlePemandangan Sawah Padi Yang Mempersonakan Dan Wajib Kamu Lihat
Next articleArdence Lab Tempat Menarik di Selangor
sekeping-serendah-retreats-tempat-penginapan-menarik-di-selangorSatu pengalaman yang menakjubkan jika anda dapat berkunjung kesini. Ianya satu tempat yang sangat menarik dan sesuai untuk anda sekeluarga. Apa yang penting, anda perlu tahu bahawa pengalaman, ketenangan dan kepuasan hati adalah jauh melampaui dari wang ringgit. Jadi jangan terlalu berkira untuk "hadiahkan" diri anda dan keluarga anda dengan percutian!