Restoran Nasi Daun Pisang NSM Tempat Makan Sedap Di Johor

Restoran Nasi Daun Pisang NSM Tempat Makan Sedap Di Johor

Assalamualaikum. Pernahkah anda makan di atas daun pisang? Daun pisang tersebut dijadikan pinggan dan segala lauk-pauk akan dihidangkan di atas daun pisang tersebut. Jika belum, admin nasihatkan kepada anda untuk mencuba perkara tersebut. Ia memang agak asing dibuat begitu. Tetapi percayalah, aura daun pisang tersebut akan menjadikan sajian anda menjadi luar biasa keenakannya.

Terdapat restoran yang berda di Kluang yang menjadikan daun pisang sebagai pinggan. Perkara tersebut mungkin dipandang kotor oleh sesetengah masyarakat tetapi itu hanyalah mentaliti yang tidak sihat. Belum cuba, belum tahu. Admin pada awalnya juga agak janggal makan di restoran tersebut. Admin juga hairan kerana ramai pelannggan yang makan dengan keadaan tersebut. Ramai juga pelancong asing berada di restoran tersebut. Apabila admin merasa hidangan di atas daun pisang tersebut, rasanya sunggup menakjupkan. Rempah-rempah yang dihidangkan oleh pekerja di restoran itu terasa amat kaw!

Restorsan tersebut diberi nama Restoran Nasi Daun Pisang NSM. Restoran ini juga amat lama. Maka sesuailah dengan tema daun pisang tersebut. Kali pertama admin makan di restoran tersebut adalah bersama keluarga admin pada tahun 2007. Dengan keadaan pelanggannya yang luar biasa, tidak hairanlah ia menjadi salah satu tempat makan sedap di Johor.

Selain hidangan daun pisang, restoran ini juga mempunyai tarikan yang luar biasa dari segi rempah-ratusnya. Dengar khabar, hampir kesemua rempah ratusnya diimport dari negara India. Pemilik restoran ini adalah india. Tidak hairanlah tema di restoran ini adalah daun pisang dan rempah. Kebanyakan resepi dari restoran ini juga diambil asal dari negara india. Tentang status halal? Jangan risau ia dijamin halal oleh penduduk tempatan dan pihak berkuasa. Admin akan kongsikan Peta Tempat Menarik ini.

HEBAT! RESTORAN NASI DAUN PISANG NSM MEMPUNYAI RASA MASAKAN INDIA TRADISIONAL 

Mari kita lihat butiran kawasan ini dahulu.

  • Alamat : Taman Gunung Lambak, 86000 Kluang, Johor.
  • Waktu Operasi : Buka 24 jam
  • Peta Lokasi : 

Dapatkan Info Menarik di Restoran Daun Pisang NSM

Menu yang Terkenal

Berikut adalah antara menu yang kerap dipesan oleh pelanggan:

  • Nasi Berlauk
  • Kari
  • Capathi
  • Tosai
  • Roti Canai
  • Roti Nan

Harga dan Kos Terlibat

Harga di restoran ini adalah mengikut harga standard di restoran-restoran mamak.

Lihat Menu di Restoran Nasi Daun Pisang NSM

Restoran nasi daun pisang NSM Restoran nasi daun pisang NSM Restoran nasi daun pisang NSM Restoran nasi daun pisang NSM Restoran nasi daun pisang NSM

Jom Lihat Review Pengunjung di Restoran Nasi Daun Pisang NSM

Forgot to take photo. Good food. Love their Nasi lemak, yummy. Price okay but Ma said sometimes they simply count so you must double check. Pinky Leong

Delicious authentic indian cuisine including banana leaf rice. Ripple OMG

The most delicious mamak stall here in Johor!! I used to stay at Penang for almost a year.. It is called food heaven for a good reason.. Then I migrate to the southern and keep looking out for a meal that can match with Penang’s mamak. Now I found it. Please try their Banana Leaf rice. Atoy Toto

Serves very good Nasi lemak and Ayam goreng. Must try the Fried chicken there! Joel Yeow

Best banana leaf rice you could found in Kluang. Nazryn Oshman

Penutup & Special Thanks

Alhamdulillah, terima kasih kepada google image dan penduduk terdekat kerana berkongsi maklumat dan gambar yang menarik. Ternyata Restoran Nasi Daun Pisang NSM merupakan satu tempat yang menarik dan wajib dikungjungi. Anda pasti akan teruja dan berpuas hati.

Sekiranya anda mempunyai pengalaman di Restoran Nasi Daun Pisang NSM, silalah tinggalkan komen dibawah untuk berkongsi pendapat dan review dengan pengunjung lain. Semoga setiap penulisan anda dibalas dengan pahala InsyaAllah.

Jangan lupa tulis review anda bagi yang pernah sampai ke Restoran Nasi Daun Pisang NSM.

REVIEW OVERVIEW
Lokasi
Pengalaman
Harga
Previous articleKSL Resort Tempat Penginapan Menarik di Johor Baharu
Next articleCendol Satar Tempat Makan Sedap di Simpang Renggam
restoran-nasi-daun-pisang-nsm-tempat-makan-sedap-di-johorSatu pengalaman yang menakjubkan jika anda dapat berkunjung kesini. Ianya satu tempat yang sangat menarik dan sesuai untuk anda sekeluarga. Apa yang penting, anda perlu tahu bahawa pengalaman, ketenangan dan kepuasan hati adalah jauh melampaui dari wang ringgit. Jadi jangan terlalu berkira untuk "hadiahkan" diri anda dan keluarga anda dengan percutian!