Restoran Kari Kambing 40 Hari Tempat Makan Menarik Di Johor

Restoran Kari Kambing 40 Hari Tempat Makan Menarik Di Johor

Assalamualaikum. Post kali ini admin ingin berbincang tentang daging kambing. Daging kambing mempunyai rasa yang unik dan ia jarang dijual di kedai-kedai biasa. Tidak ramai memakan daging kambing mungkin kerana mitos yang mengatakan daging kambing menyebabkan darah tinggi. Untuk pengetahuan anda semua, ia adalah MITOS. Mengikut kajian yang telah dilakukan oleh saintis barat, kandungan kolesterol yang dimiliki oleh daging lembu dan daging ayam sebenarnya lebih tinggi berbanding daging kambing.

Tidak banyak pilihan menu ketika di Restoran Kari Kambing 40 Hari ini kerana menekankan menu utama mereka iaitu bertemakan arab. Khabarnya, restoran ini dimiliki oleh chef yang pernah bekerja di hotel 5 bintang. Oleh itu, tidak hairanlah ia memberi layanan yang cukup memuaskan kepada pelanggan mereka. Jadi, inilah dia lokasi tempat makan menarik di Johor kali ini.

Restoran Kari Kambing 40 Hari terletak di tepi lebuh raya PLUS berdekatan Ayer Hitam, Johor. Maka anda semua pasti tidak ada masalah untuk mecari restoran ini. Parkir di tempat ini pula agak terhad kerana kesempitan ruang di highway. Walaupun begitu, anda semua tidak perlu risau keran terdapat kemudahan surau dan bilik air berhampiran di restoran ini. Admin akan kongsikan Peta Tempat Menarik ini.

AWSOME! RESTORAN KARIKAMBING 40 HARI MENJADI PILIHAN PELANGGAN DI MALAYSIA DAN DI PERINGKAT ANTARABANGSA 

Mari kita lihat butiran kawasan ini dahulu.

  • Alamat : Air Hitam- 86100 Yong PengJohor, Jalan Besar, 83700 Yong Peng, Johor.
  • Nombor Telefon : 019-627 2243 
  • Waktu Operasi :  7.30 AM – 3.00 PM
  • Facebook : Restoran Kari Kambing 40 Hari
  • Peta Lokasi : 

Dapatkan Info Menarik di Restoran Kari Kambing 40 Hari

Menu

Menu yang menjadi kebiasaan di restoran ini adalah;

  • Set pinggan Nasi Arab
  • Set Dulang Nasi Arab

Harga dan Kos Terlibat

  • Set pinggan Nasi Arab – RM 12
  • Set Dulang Nasi Arab – RM 45

Jom Lihat Menu di Restoran Kari Kambing 40 Hari

Restoran Kari kambing 40 Hari Restoran Kari kambing 40 Hari Restoran Kari kambing 40 Hari Restoran Kari kambing 40 Hari Restoran Kari kambing 40 Hari

Jom Lihat Review Pengunjung di Restoran Kari Kambing 40 Hari

Quite crowded, however the service is quite fast. Good food. To be honest, the rice is decent but the mutton taste great & savory. It’s might sweet for some people. They have plenty of space. Highly recommended and worth trying. Amirul Nordin

Good place for briyani rice lover. Nothing much to try for other meal selection. The place is quite secluded. Mutton tastes superb, chicken sizable. Misz Monkey

Cozy place. No wonder why so many people came here. Awesome food. Mohd Rafiq Kamaruddin

Walaupun kedai dah tutup untuk dine in but still provide the best service. Terbaiklah nasi dia memang masak dengan iklas dan sedap. Amirul Hakim

The Restaurant itself describes mutton is their specialty. Yes, undeniably scrumptious! The hypes are real. Zuan

Penutup & Special Thanks

Alhamdulillah, terima kasih kepada saji.my kerana berkongsi maklumat dan gambar yang menarik. Ternyata Restoran Kari Kambing 40 Hari merupakan satu tempat pelancongan yang menarik dan wajib dikungjungi. Anda pasti akan teruja dan berpuas hati.

Sekiranya anda mempunyai pengalaman di Restoran Kari Kambing 40 Hari, silalah tinggalkan komen dibawah untuk berkongsi pendapat dan review dengan pengunjung lain. Semoga setiap penulisan anda dibalas dengan pahala InsyaAllah.

Jangan lupa tulis review anda bagi yang pernah sampai ke Restoran Kari Kambing 40 Hari.

REVIEW OVERVIEW
Pengalaman
Lokasi
Harga
Previous articleCanopy Tribes Tempat Menarik Di Johor
Next articleKedai Makanan Jadi Baru Botak Tempat Makan Menarik Di Johor
restoran-kari-kambing-40-hari-tempat-makan-menarik-di-johorSatu pengalaman yang menakjubkan jika anda dapat berkunjung kesini. Ianya satu tempat yang sangat menarik dan sesuai untuk anda sekeluarga. Apa yang penting, anda perlu tahu bahawa pengalaman, ketenangan dan kepuasan hati adalah jauh melampaui dari wang ringgit. Jadi jangan terlalu berkira untuk "hadiahkan" diri anda dan keluarga anda dengan percutian!