Pantai Tengah Langkawi Tempat Tarikan Pelancong

pantai tengah di langkawi

Assalamualaikum. Kita sedia maklum di Langkawi terdapat banyak pantai yang cantik dan indah. Pantai tengah tergolong dalam tempat menarik di Langkawi kerana keindahan pantainya. Pantai ini sebenarnya berada di sebelah Pantai Cenang sahaja. Jadi anda boleh berkungjung ke Pantai Tengah sekiranya anda pergi ke Pantai Cenang.

Pantai Tengah sangat cantik dengan pasirnya halus dan landai sesuai untuk mandi manda. Pengalaman mandi manda di pantai ini pasti menyeronokkan dan tidak boleh dilupakan. Anda juga dapat melihat pulau tepor dengan jelas sekiranya berada di tepi pantai. Ini pasti menjanjikan pemandangan yang sangat indah dan sangat sesuai untuk mengambil gambar sebagai kenangan.

Dari segi pembangunan kawasan ini mempunyai beberapa buah resort, hotel budget, spa, restoran kedai dan berbagai kemudahan. Jika anda mahu percutian lebih menyeronokkan tetapi sunyi , Pantai Tengah boleh dijadikan pilihan jika datang ke Langkawi.

Ingin suasana pantai yang lebih tenang, sunyi dan damai datanglah ke Pantai Tengah. Disini terdapat juga restoran yang menyajikan makanan asli melayu, cina dan barat. Jadi jangan lepaskan peluang untuk mengungjungi Pantai Tengah yang telah admin kongsikan Peta Tempat Menarik ini.

SUASANA AMAN DI PANTAI TENGAH LANGKAWI

Mari kita lihat butiran kawasan ini dahulu.

  • Alamat : Langkawi, Kedah.
  • Waktu Operasi: Sentiasa Dibuka
  • Peta Lokasi : 

Dapatkan Info Menarik di Pantai Tengah

Aktiviti Sesuai

Anda boleh melakukan pelbagai jenis aktiviti berasaskan air seperti jet ski, menaiki bot laju, banana boat, parasiling dan banyak lagi.

Paling menyeronokkan anda dapat melihat suasana matahari terbenam yang pasti memukau pandangan kerana pemandangan yang sangat cantik dan indah.

Pengunjung juga boleh menikmati sesi spa. Disini juga terdapat island hoping iaitu dapat melawat pulau ke pulau atau mangrove eagle-feeding tour.

Jom Saksikan Keindahan Panorama di Pantai Tengah Langkawi

 

Jom Lihat Review Pengunjung di Pantai Tengah

Very peaceful and beautiful beach in Langkawi Malaysia. It runs adjacent to Pantai Cenang beach which is more crowded and has water sports activities. One can see beautiful islands right in front of one’s eyes and just enjoy the quiet sunrise or sunset. Abhinav S.

This beach is much quieter than the other beach in the area. There is a place where you can go order a beer. The sand here is nice, and you can swim in this portion of the beach, although the water is not clear. The waves here are fun to play in. Regardless of whether you’re looking to swim or just take a nap on the beach, I feel like this is a good option. Erica I.

A calm and quiet beach with clear water and no rush or crowd as cenang beach only thing disturbs you is water scooter with parachute continue till sunset. Manojjesudas1.

This beautiful beach is not very crowded and tourist gets an opportunity to do a variety of water sports. a white sand beach with crystal clear water. Donot miss out on the huge green coconut water which is extremely refreshing. Sanchita S.

The beach is quite and relaxing and is away from the crowdy atmosphere of Cenang beach, you can come here to relax and enjoy the sun/sea and the atmosphere. MadhurMadan.

Penutup & Special Thanks

Alhamdulillah, terima kasih diucapkan kepada www.langkawi-info.com kerana telah memberi maklumat dan gambar yang sangat berguna untuk admin membuat ulasan mengenai pantai ini.

Sekiranya anda mempunyai pengalaman di Pantai Tengah , silalah tinggalkan komen dibawah untuk berkongsi pendapat dan review dengan pengunjung lain. Semoga setiap penulisan anda dibalas dengan pahala InsyaAllah.

Jangan lupa tulis review anda bagi yang pernah sampai ke Pantai Tengah.

REVIEW OVERVIEW
Pengalaman
Harga
Previous articleOriental Village Tarikan Pelancong Ke Langkawi
Next articleLokasi Ironi dan Pemandangan Pantai Indah di Hotel 5 Bintang Le Meridien Kota Kinabalu
pantai-tengah-langkawi-tempat-tarikan-pelancongSatu pengalaman yang menakjubkan jika anda dapat berkunjung kesini. Ianya satu tempat yang sangat menarik dan sesuai untuk anda sekeluarga. Apa yang penting, anda perlu tahu bahawa pengalaman, ketenangan dan kepuasan hati adalah jauh melampaui dari wang ringgit. Jadi jangan terlalu berkira untuk "hadiahkan" diri anda dan keluarga anda dengan percutian!