Oriental Village Tarikan Pelancong Ke Langkawi

4086

Oriental Village LangkawiAssalamualaikum. Apabila datang bercuti ke Langkawi tempat yang wajib pergi ialah Oriental Village. Oriental Village merupakan  tempat menarik di Langkawi. Sekiranya tidak berkunjung ke sini percutian anda ke Langkawi tidak lengkap. Kali ini admin akan menerokai Oriental Village untuk dijadikan panduan percutian kepada anda.

Tempat ini terletak di Pantai Kok, tempatnya sangat tenang dan damai kerana terletak di kaki Gunung Mat Chincang. Di sini ada pelbagai aktiviti yang boleh dibuat, antaranya elephant adventure, tiger gallery, animal feeding dan yang paling utama adalah cable car ride. Tiket Masuk ke sini adalah percuma tetapi untuk aktiviti disini perlu dibayar. Kebiasaanya orang akan datang ke sini untuk menaiki kereta kabel bagi melihat pemandangan Langkawi.

Disini juga terdapat banyak restoran yang boleh dipilih, antaranya ialah western food, Japaneses and Korean cuisines serta makanan tempatan. Jika mahu jimat boleh makan di medan selera. Di medan selera banyak pilihan makanan dan harga lebih berpatutan. Terdapat banyak juga kedai cenderamata di sini, tetapi kebanyakkan barang sama di pekan Kuah.

Jadikan percutian anda lebih bermakna dengan berkungjung di sini. Aktiviti bersama keluarga sangat sesuai disini. Admin kongsikan  Peta Tempat Menarik ini sebagai rujukan. Jangan lupa singgah di Oriental Village apabila berkungjung ke Langkawi.

AWESOME! PELBAGAI AKTIVITI MENARIK DI ORIENTAL VILLAGE

Mari kita lihat butiran kawasan ini dahulu.

  • Alamat : Burau Bay Padang Matsirat, 07000 Pantai Kok, Malaysia.
  • Nombor Telefon : +60 4-959 1855
  • Facebook : Oriental Village Langkawi
  • Peta Lokasi : 

Dapatkan Info Menarik di Oriental Village

Aktiviti Utama Yang Menarik

  • Cable Car Riding

  • Sky Bridge

  • Animal Feeding Activity

  • Naik Gajah

Harga dan Kos Terlibat

Harga mengikut aktiviti. Bayaran dikenakan bagi menaiki kereta kabel. Harga tiket untuk cable car ride adalah RM30 (adult) dan RM20 (child). Rujuk pautan ini untuk keterangan lebih lanjut.

Bagi aktiviti memberi haiwan makan hanya perlu membeli makanan haiwan sahaja RM 1.00. Bagi aktiviti naik gajah perlu membayar RM 80.00.

Jom Saksikan Keindahan Panorama di Oriental Village

Jom Lihat Review Pengunjung di Oriental Village

A nice half day or more away from the beach. From here you get to the cable car and sky bridge. Plenty of shopping (local artwork for tourist shopping) and some food too. Nat Turner.

Properly planned theme park with user friendly maps placed at strategics areas. Lots of fun activities for all ages! Tip: come early at 8am to avoid long queues around the village. SS NG.

Nice place to spend afternoon. You can entertain in museum, eat, shop, take a skycab to skybridge and you won’t even notice that you’ve been there 4 hours or more. Adam Bielański.

Great place for shopping and snacking, nice layout, prices are very reasonable, especially in the foodcourt. yves frombelgium.

Beautiful place. A must visit. Jackson Aishwarya.

Penutup & Special Thanks

Alhamdulillah, terima kasih diucapkan kepada hanie-izali.blogspot.my, fotozaza.blogspot.my dan www.tripadvisor.co.uk kerana berkongsi maklumat dan gambar mengenai Oriental Village. Sangat berguna maklumat yang dikongsikan.

Sekiranya anda mempunyai pengalaman di Oriental Village, silalah tinggalkan komen dibawah untuk berkongsi pendapat dan review dengan pengunjung lain. Semoga setiap penulisan anda dibalas dengan pahala InsyaAllah.

Jangan lupa tulis review anda bagi yang pernah sampai ke Oriental Village.

Facebook Comments