The Orangutan House Tempat Meneroka Hasil Seni di Melaka

The Orangutan House

Assalamualaikum. Terdapat banyak tempat menarik yang anda dapat kungjungi apabila sampai di Melaka. Bukan sahaja tempat bersejarah tetapi terdapat juga tempat yang menarik yang mempunyai keistimewaan tersendiri. Antaranya tempat yang menjadi tarikan pelancong di Melaka ialah The Orangutan House. Ianya merupakan  tempat menarik di Melaka yang sudah dikenali.

Apakah yang terapat di sini? Adakah kita dapat melihat orang utan? Sebenarnya disini merupakan tempat bagi peminat seni lukisan. Daripada luaran bangunan, kita sudah dapat lihat betapa seninya hasil lukisannya. Apabila masuk di dalam bangunan sahaja anda pasti akan lebih teruja dengan hasil-hasil seni yang dipamerkan.

The Orang Utan House yang dibuka pada tahun 1992 adalah sebuah studio peribadi pelukis tempatan bernama Charles Cham. Beliau telah berjaya mempamerkan karya lukisanya di pentas antarabangsa di Negara seperti, Portugal, Switzerland, Singapore,Australia dan Hong Kong. Lukisan Orang Utan yang terpapar besar ditepi bangunan ini seolah-olah menjemput anda masuk untuk melihat karya hasil tuannya.

Bukan hanya pencinta seni yang boleh datang ke mari, tetapi semual lapisan masyarakat bagi melihat sendiri hasil seni pelukis yang berbakat ini. Anda pasti akan kagum dengan hasil seni yang dipamerkan. Bawalah keluarga anda datang ke mari apabila sampai di Melaka. Pasti tidak akan rugi. Admin kongsikan Peta Tempat Menarik ini.

AWESOME! HASIL SENI BERTARAF ANTARABANGSA DI ORANGUTAN HOUSE

Mari kita lihat butiran kawasan ini dahulu.

  • Alamat : 59, Jalan Hang Jebat, 75200 Melaka.
  • Nombor Telefon : 06-282 6872  
  • Waktu Operasi : 10:00 a.m – 6:00 p.m
  • Facebook : The Orangutan
  • Peta Lokasi : 

Dapatkan Info Menarik di Orangutan House

Aktiviti Sesuai

Cuci mata anda di galeri lukisan yang mempamerkan lukisan bertaraf antarabangsa. Anda pasti akan kagum dengan hasil-hasil seni yang dipamerkan oleh beliau. Jangan lepaskan peluang untuk melihat dan menilai sendiri hasil lukisan Charles Cham, pelukis bertaraf antarabangsa.

Membeli TShirt

Anda berpeluang untuk membeli tshirt hasil idea Charles Cham yang sangat cantik dan berkualiti. Jadikan ia sebagai buah tangan daripada Melaka.

Jom Saksikan Keindahan Panorama di Orangutan House

Jom Lihat Review Pengunjung di The Orangutan House

That Orang Utan art is so striking that it almost a crime if i didnt stop and take a picture. This is so spectacular. Miss Fadillah.

Good place to buy a good t shirt. syed mohamad fahmi.

The original Orangutan House (there is another around the corner on Jalan Hang Jebat) is the workshop and gallery of the friendly, humble and very talented Charles Cham. The walls are adorned with Charles’ excellent work which is based on the yin and yang philosophy. It’s colourful, fun and also has a message. Drop in and say hello, grab a t-shirt with a clever print or pick up an original piece of artwork. I’m now the proud owner of a piece – thanks Charles! Lee Marston.

This is a gallery of an artist called Charlie Cham. You can buy T-shirts and artworks of him. These are actually artworks not merchendise hence they cost more. If you are Hungarian, visit the place and say “szia” to Charlie because he lived in Szentendre for a few years and he has other Hungarian connections in his life (no more spoilers!) Gabor Eros.

Nice place. Love the amazing art, especially on the wall. Zashnain Zainal.

Penutup & Special Thanks

Alhamdulillah, terima kasih kepada www.maisinggah.com kerana berkongsi maklumat yang sangat berguna. Tempat ini pasti mempunyai keistimewaan sendiri yang perlu anda terokai. Jangan lupa untuk singgah ke The Orangutan House. Anda pasti akan berpuah hati.

Sekiranya anda mempunyai pengalaman di The Orangutan House, silalah tinggalkan komen dibawah untuk berkongsi pendapat dan review dengan pengunjung lain. Semoga setiap penulisan anda dibalas dengan pahala InsyaAllah.

Jangan lupa tulis review anda bagi yang pernah sampai ke The Orangutan House.

REVIEW OVERVIEW
Pengalaman
Harga
Previous articleTasik Ayer Keroh Tempat Reakrasi Menarik di Melaka
Next articleCowboy Town A’Famosa Tempat Menarik di Melaka
orangutan-house-tempat-meneroka-hasil-seni-di-melakaSatu pengalaman yang menakjubkan jika anda dapat berkunjung kesini. Ianya satu tempat yang sangat menarik dan sesuai untuk anda sekeluarga. Apa yang penting, anda perlu tahu bahawa pengalaman, ketenangan dan kepuasan hati adalah jauh melampaui dari wang ringgit. Jadi jangan terlalu berkira untuk "hadiahkan" diri anda dan keluarga anda dengan percutian!