Mee Besen Original Tempat Makan Menarik di Melaka

mee besen original melakaAssalamualaikum. Pernah atau tidak anda makan menggunakan besen? Kebiasaanya kita menggunakan pinggan untuk makan tetapi kali ini admin ingin memperkenalkan sebuah tempat makan menarik di Melaka. Keunikkan makanan disini ialah anda akan diidangkan mee dengan menggunakan besen. Bunyi seperti pelik tetapi itu adalah realiti di Mee Besen Original Melaka.

Apa yang menariknya disini menunya iaitu Mee Soya yang dimakan bersama dengan kuah sup , yang diletakkan didalam besen yang besar. Mee Besen ni terdapat didalam 3 saiz iaitu saiz S, M , Superbig dan Jumbo . Tapi jangan bimbing ada disediakan mangkuk-mangkuk yang kecil untuk menikmati hidangan tersebut. Anda pasti puas dengan hidangan yang disediakan disini.

Walaupun terpaksa menunggu lama kerana menunggu tempat, naman masa yang dihabiskan untuk menungg berbaloi kerana kesedapan mee besen disini. Lagi sedap apabila mee besen ini dimakan bersama sambal kicap yang sangat meletup. Namun yang demikian, servis kedai ini bagus kerana makanan akan disiapkan dengan cepat tanpa perlu menunggu lama hanya perlu menunggun untuk mendapatkan meja.

Selain daripada mee besen, menu lain yang boleh didapati disini ialah talam western, shell out, spageti dan macam-macam lagi yang pasti akan membuak selera anda yang berkungjung disini. Jadi, sesiapa di luar sana yang mahu cuba sesuatu yang baru bole datang ke restoran ini dan janjinya anda tidak akan menyesal malahan mahu datang. Restoran ini telah diletakkan di Peta Tempat Menarik dan boleh kongsikan.

MAHU CUBA RASA YANG UNIK BERKUNGJUNGLAH KE MEE BESEN ORIGINAL, MELAKA

Mari kita lihat butiran kawasan ini dahulu.

 • Alamat : 17, Jalan PNDD 1, Kampung Durian Daun Dalam, 75200 Melaka, Malaysia.
 • Nombor Telefon :+60 10-273 7895
 • Waktu Operasi : 3:30 pm hingga 10:00 malam
 • Facebook : Mee Besen Ori
 • Peta Lokasi : 

Dapatkan Info Menarik di Mee Besen Original

Menu Istimewa

 • Mee Besen (Saiz S, M, Superbig, Jumbo)
 • Talam Western
 • Cendol Durian
 • Pizza Besar
 • Sheel Out
 • Nasi Goreng Lambak Seafood
 • Spaggeti

Harga

Mee Besen
Saiz S RM 6 ( 2 Orang)
Saiz M RM 10 ( 4 orang )
Saiz Superbig RM 15 ( [email protected] 5 Orang)
Saiz Jumbo RM 30 ( [email protected] 8 Orang)

Talam Western
Mini Talam Rm 17.50 ( 2 Orang )
Talam Western RM 35 (3 @4 Orang )

Menu-menu lain
Pizza Besar RM 69.90
Shellout RM 35 ( 2 pax)
Free air dan nasi -Air boleh refill
Spagetti Aglio Olio Seafood RM 30 (4 Orang)
Nasi Goreng Lambak Seafood RM 20 ( 5 Orang)                                                           Cendol Durian D24 (RM 5)

Jom Lihat Menu di Mee Besen Original Melaka

Jom Lihat Review Pengunjung di Mee Besen Original

The food is delicious ! But you guys better go earlier as soon as the restaurant opened. If you guys late, you need to queue and wait for others to finish their food. Muhd Faiz.

Really love it! Their combination of western in one ‘talam’ they called it talam western really nice and good! Their soup in besen also is a must try when you came here. Highly recommended. Oh ya don’t go when its a public day or weekdays or kind of days because you need to line up for so longgggg (i mean really long). So maybe can come either Monday to Friday. Natasya Aqilah.

Suitable for food hunters, cheap price, very delicious soup and tasty hipster drink, when you come to melaka and want to try new menus, ill recommend this spot for you. Nur Diana Zolkafli.

The food is very nice especially Talam Western. Price is quite affordable but the portion is not too satisfied for 4 person but okay for the price range. Overall is very nice. Must try!    Dannial Harrisson.

Noodle soup served in a big bowl. Interesting concept. Delicious food. Be warned, the queues for this place can be very long, but the wait is worth it! Saznizam Sazmee.

Penutup & Special Thanks

Alhamdulillah, mee besen ini merupakan sesuatu yang unik dan wajib dicuba jika berkungjung ke Melaka. Disini tidak boleh menempah awal hanya “walk in”. Terima kasih diucapkan kepada Nota Chenta Mummy kerana membuat ulasan mengenai restoran ini.

Sekiranya anda mempunyai pengalaman di Mee Besen Melaka , silalah tinggalkan komen dibawah untuk berkongsi pendapat dan review dengan pengunjung lain. Semoga setiap penulisan anda dibalas dengan pahala InsyaAllah.

Jangan lupa tulis review anda bagi yang pernah sampai ke Mee Besen Melaka.

REVIEW OVERVIEW
Pengalaman
Previous articleDesa Balqis Beach Resort Kuala Linggi Melaka Tempat Percutian yang Mendamaikan
Next articleSnorkeling dan Menaiki Banana Bot di Pulau Rhu Pantai Bukit Kluang Besut Terengganu
mee-besen-original-tempat-menarik-di-melakaSatu pengalaman yang menakjubkan jika anda dapat berkunjung kesini. Ianya satu tempat yang sangat menarik dan sesuai untuk anda sekeluarga. Apa yang penting, anda perlu tahu bahawa pengalaman, ketenangan dan kepuasan hati adalah jauh melampaui dari wang ringgit. Jadi jangan terlalu berkira untuk "hadiahkan" diri anda dan keluarga anda dengan percutian!