Jamal Satay Kampung Melayu Tempat Makan di Simpang Renggam

1399

Jamal Satay Kampung Melayu Tempat Makan di Simpang Renggam

Assalamualaikum. Satay adalah makanan yang amat lazat. Kombinasi daging dan minyak bijan menjadikan ia sungguh enak. Tiada siapa yang menolak akan kesedapan satay. Paling sedap apabila kita makan satay bersama kuah kacang yang sedikit manis. Satay juga enak dimakan bersama ketupat, timun dan sos cili. Tiada siapa yang dapat menafikan kesedapan kombinasi yang menarik itu.

Jamal Satay adalah nama yang diberi kepada gerainya yang berkonsepkan satay. Jamal diambil kerana nama pemiliknya adalah Jamal. Jamal sebenarnya berasal daripada Kelantan. Beliau berhijrah ke Johor sudah lebih 20 tahun. Beliau amat terkenal di Simpang Renggam dengan kelazatan satay dan resepi rahsia sambal kacangnya. Tambahan, ia adalah tempat makan di Simpang Renggam.

Jamal Satay mempunyai strategi marketing yang luar biasa. Jamal adalah seorang yang tidak bernasib baik kerana tidak mendapat kesempatan pendidikan ketika usia mudanya. Walaupunbegitu, Jamal tidak putus asa dan berhijrah ke banyak tempat. Lokasi terakhirnya adalah di Simpang Renggam, Johor. Banyak sijil dan tauliah yang Jamal telah sertai dan hasilnya amat membanggakan. Jamal menjadi aset keluarga yang tidak ternilai. Jamal adalah orang yang mempuyai ilmu marketing yang paling tinggi di Simpang Renggam.

Lokasi Jamal Satay juga agak strategik kerana ia terletak di Laman Simpang Renggam. Laman Simoang Remggam adalah tempat rakyat Johor berkumpul dan meluangkan masa untuk bersosial bersama penduduk setempat. Banyak kempen dijalankan di Laman Simpang Renggam. Maka dengan itu, sambil anda berjalan-jalan di laman, bolehlah anda pekena Jamal Satay. Tambahan pula, di Laman Simpang Renggam terdapat Wifi percuma khas untuk rakyat Johor. Admin akan kongsikan Peta Tempat Menarik ini.

HEBAT! JAMAL SATAY MEMPUNYAI RESEPI SATAY YANG MEMIKAT 

Mari kita lihat butiran kawasan ini dahulu.

  • Alamat : No 9, Jalan Sri Mewah 10, Taman Sri Mewah 3, 86200 Simpang Renggam, Johor.
  • No. Phone : 0197223388
  • Waktu Operasi : 3 PM – 10 PM
  • Facebook : Jamal Satay 
  • Peta Lokasi : 

Dapatkan Info Menarik di Jamal Satay

Menu Terkenal

Tak lain dan tak bukan adalah Satay dengan kertupat dan timun. Ini adalah makanan basic. Anda pasti tidak akan rugi dan amat puas hati.

Harga dan Kos Terlibat

RM 0.70/secucuk satay

Promosi Istimewa yang di Berikan

Kuah adalah percuma!

Jom Lihat Menu di Jamal Satay Kampung Melayu

Jamal Satay Jamal Satay Jamal Satay Jamal Satay Jamal Satay

Jom Lihat Review Pengunjung di Jamal Satay

Alhamdulillah. Lokman Sidek

Sedap dan Harga Berpatutan. Aqif Syazmir

Penutup & Special Thanks

Alhamdulillah, ternyata Jamal Satay Kampung Melayu merupakan satu tempat yang menarik dan wajib dikungjungi. Anda pasti akan teruja dan berpuas hati.

Sekiranya anda mempunyai pengalaman di Jamal Satay Kampung Melayu, silalah tinggalkan komen dibawah untuk berkongsi pendapat dan review dengan pengunjung lain. Semoga setiap penulisan anda dibalas dengan pahala InsyaAllah.

Jangan lupa tulis review anda bagi yang pernah sampai ke Jamal Satay Kampung Melayu.

Facebook Comments