Itinerary TRIP TO TAWAU SABAH

Assalamualaikum wbt. Jika anda semua nak mencari review mengenai TRIP TO TAWAU SABAH?

Jika betul, maka kamu semua sedang berada di blog travel yang betul!

Kali ini,Β pihak editor akan membawa anda semua ke satu tempat yang memukau ini.

Filght ticket per person return
KLIA2 – TAWAU = RM179.00
TAWAU – JB = RM159.00
TOTAL = RM338.00

Gerak KL – 06/03/2019
Naik bus Yoyo dari Terminal Taman Ungku Tun Aminah Johor (11:00pm)
RM59.00 per person

Kita orang pergi sebab tak ramai jadi terus je ambik pakej. Tapi sebenarnya kak nanie ni banyak bantu dari segi transport dengan hotel. Aq tinggal nak bayar duit pakej je. Tapi dekat sana makan memang main redah je mana sedap tapi ada je tempat makan yang kak nanie bawak tempat best-best dan sedap. Dari segi pulau yang aq pergi ni semua memang ikot pakej sebab mudah. Campur dengan orang lain tapi tu la macam-macam ragamlah gaya dia.

Okay sini aq bagi korang agak-agaklah harga pakej. So, nanti korang boleh agak-agak lah budget dia.

🏝 TRIP TO SEMPORNA & MABUL SABAH
πŸ“† 2019
πŸ’Έ RM699.00 1PAX
πŸ’° RM300.00 DEPOSIT
_____________
πŸ–TATAGAN
🏝 BOHEY DULANG
πŸ– MANTABUAN
🏝 SIBUAN
πŸ– BUSUNGAN
🏝 MABUL
πŸ– KAPALAI
_____________
PACKAGE INCLUDE :
βœ… Bohey Dulang Package (Bot, Guide, Permit)
βœ… Boat Transfer All Island
βœ… Return Land Transfers Aiport Tawau – Semporna- Airport
βœ… Snorkeling Mabul + Kapalai (boat) with guide (1 day)
βœ… All Island Snorkeling with Equipment
βœ… Meals during Island Tours
βœ… Unlimited artificial House Reef Swim/Snorkeling
βœ… Visiting Sea Gypsy Village/Culture ( free and easy )
.
NOT INCLUDE :
❌ Flight Ticket : KLIA2 – Tawau – KLIA2
❌ Makan minum semasa di Tawau
❌ Shopping Sendirian Berhad

So dekat bawah ni πŸ‘‡πŸ»

Itinerary Tawau 4 Hari 3 Malam

DAY 1:
Flight 6:50am KLIA2 ke TAWAU
Van to Balung Eco Resort
ATV ride and explore Balung Eco Resort
Van to Semporna
Hiking at Bukit Tengkorak
Semporna Ocean Tourism Centre – Buy Shirt
Check in hotel Luna Capsule, Semporna
Dinner and Free and Easy

DAY 2:
Breakfast
Boat to Bohey Dulang (Hike)
-Tetagan
-Snorkeling at Matabuan
-Sibuan
Return to Semporna
Dinner and Free and Easy

DAY 3:
Breakfast
Boat to Mabul Island
-Mabul
-Snorkeling at Lobster Wall
-Snorkeling at Kapalai
-Gusungan
Return to Semporna
Check out hotel Luna Capsule, Semporna
Check in Tampi-Tampi Resort
Dinner and Free and Easy

DAY 4 :
Breakfast
12 PM Check Out Tampi-Tampi Resort
Semporna Ocean Tourism Centre – Buy souvenir
Transport to Tawau Airport
Return JB

Dari segi duit belanja makan korang bawak RM300.00 pon cukup sangat dah makan minum dekat sana. Shopping pon dalam RM200.00 dah cukup nak beli souvenir untuk kekawan dan family.

Pakej tu kalau lagi ramai maybe dapat lagi murah. Disebabkan kami dari 6 orang tinggal nya dah 2 orang jadi mahal sikitlah follow je pakej boat ke pulau-pulau tu. Tapi macam biasa kami buat kepala sendirilah dekat pulau. Dekat sana kalau kenal orang mungkin mudah lah nak buat pape. Ni pon plan last minit je macam biasa aq malas nak remeh-remeh aq follow je kak nanie punya plan. Lepas tu aq bayar je duit. Kita mudahkan kerja orang. Allah permudahkan kerja dan urusan kita kelak. Okay tu je nak share. Harap Itinerary kita ni dapatlah membantu siapa yg nk g tu. Thanks sebab sudi membaca Itinerary kita yang tak seberapa ni. Kalau ada apa-apa soalan boleh pm tepi kak nanie tu ye. I alls tolong promote je. Nak cuci mata tengok gambar-gambar dekat sana boleh tengok dekat wall aq. Semua tempat yang aq pergi semua aq dah post. Cuma makan tu ada je tempat tak post sebab time tu aq kebulur tahap maksima kalau nampak makanan. Gambar-gambar tu memang banyak edit sebab dalam phone color dia tak semegah sangat macam kau pergi sana. Kau kena datang sana baru tahu apa makna gambar aq post tu semua. So silakan jangan kecam. Aq bagi korang cuci mata mana tahu nanti korang dapat g jugak. Tapi pada aq berbaloi sangat sebab aq rasa puas hati kak Nanie Mohamad, epol dengan lala layan kami dekat sana macam family sendiri. Sampai dia kata trip kali ni best bawak 2 orang tapi macam 10 orang gaya dia. So faham-fahamlah aq punya gaya gelak dengan fesyen aq dekat sana. Sila jangan muntah.

Selamat merancang dan selamat bercuti. Kalau ada nak pergi rojer-rojer lah. Mana taw aq pon boleh selit-selit dalam luggage. Rindu mabul weh. πŸ₯°

πŸ“· by Maizatul Jamaludin




Anda dah Pernah Sampai ke Tawau Sabah?

Kalau kamuΒ mempunyai info di sini dan mahu kongsikan kepada kami, silalah tinggalkan komen dibawah untuk berkongsi pendapat dengan pengunjung lain. InsyaAllah setiap perkongsian anda dibalas dengan pahala InsyaAllah