Ice Cafe Tempat Menarik di Pulau Pinang

Ice Cafe Tempat Makan Sedap di Pulau Pinang

Assalamualaikum. Pernahkah anda mendengar kewujudan cafe yang berkonsepkan ais? Sudah pasti tempat seperti ini akan menhadi tumpuan orang ramai dengan keunikkannya. Di Pulau Pinang terdapat sebuah Ice Cafe dan menjadi tempat menarik di Pulau Pinang.

Sudah pasti tempat unik seperti ini orang akan jadikan sebagai kenangan. Selain daripada makan, anda dapat bergambar dengan suasana di cafe ini seperti berada di kutub. Hanya pelanggan cafe sahaja dibenarkan untuk bergammbar di sini. Jadi ibarat pepatah ada mengatakan sambil menyelam, kita minum air.

Disini hanya dijual makanan santai. Makanan berat seperti nasi tidak ada di jual disini. Konsep disini lebih kepada santai bersama keluarga dan kawan-kawan. Anda boleh makan dan minum sambil menghayati suasana di dalam ais. Anda jangan bimbang beku di dalam ini, kerana suhu disini sesuai dengan badan kita.

Jadi tunggu apa lagi? Ajak kawan-kawan atau keluarga bersantai sambil menikmati makanan yang disediakan di sini. Bezanya disini anda dapat makan sambil menikmati suasana berada di dalam suasana sejuk dan panorama yang sangat cantik. Admin kongsikan Peta Tempat Menarik ini.

WOW! RASAI KESEJUKKAN ICE CAFE PERTAMA DI MALAYSIA

Mari kita lihat butiran kawasan ini dahulu.

  • Alamat : 193(Level 1), Lebuh Victoria, George Town, 10300 George Town, Pulau Pinang.
  • Nombor Telefon : 04-262 1193
  • Waktu Operasi : 10:30 a.m – 10:30 p.m
  • Facebook : Ice Cafe Penang
  • Peta Lokasi : 

Dapatkan Info Menarik di Ice Cafe Pulau Pinang

Menu yang ada

Anda dapat memilih pelbagai jenis dessert yang enak. Selain itu terdapat juga aiskrim, air batu campur dan juga buah-buahan. Orang ramai datang ke sini bukan faktor utama untuk maka tetapi untuk merasai dan melihat sendiri keunikkan cafe ini.

Jom Saksikan Keindahan Panorama di Ice Age Cafe Pulau Pinang

Jom Lihat Review Pengunjung di Ice Age Pulau Pinang

Amazing experience for tourists. Because it’s a hidden gem, there aren’t many tourists here at all. The waiters are very friendly and can speak English very well, too. The ice-cream tastes amazing and the overall experience was splendid. Time and money well spent. Rogier Dourleijn.

After walking around Georgetown looking at the street art this was the best place ever to cool down. Winter wonderland that the kids will love and great choice of cold treats. Carol Saliba.

Cool, i thought i saw olaf the snowman here. Haha.. but its really nice to be here, appreciate all the effort to come up with an idea of ice room and its in a small building. Its worth it, or maybe im just easy to be impress. CT Sikah.

Very cool interior and vibe, definitely a place for youngsters to go. megan yeo.

Cold and unique cafe to hang out. Highly recomandation. Isabella Edward.

Penutup & Special Thanks

Alhamdulillah, terima kasih kepada fatinfazlin.wordpress.com dan www.nadnary.com kerana berkongsi maklumat dan gambar yang sangat menarik. Perkongsian ini sangat membantu admin dalam berkongsi kepada orang ramai mengenai keunikkan Ice Cafe Pulau Pinang.

Sekiranya anda mempunyai pengalaman di Ice Cafe Pulau Pinang , silalah tinggalkan komen dibawah untuk berkongsi pendapat dan review dengan pengunjung lain. Semoga setiap penulisan anda dibalas dengan pahala InsyaAllah.

Jangan lupa tulis review anda bagi yang pernah sampai ke Ice Cafe Pulau Pinang.

REVIEW OVERVIEW
Lokasi
Pengalaman
Harga
Previous articleLata Iskandar Tempat Menarik di Cameron Highland
Next articleMuzium Lilin Tempat Menarik di Pulau Pinang
ice-cafe-tempat-menarik-di-pulau-pinangSatu pengalaman yang menakjubkan jika anda dapat berkunjung kesini. Ianya satu tempat yang sangat menarik dan sesuai untuk anda sekeluarga. Apa yang penting, anda perlu tahu bahawa pengalaman, ketenangan dan kepuasan hati adalah jauh melampaui dari wang ringgit. Jadi jangan terlalu berkira untuk "hadiahkan" diri anda dan keluarga anda dengan percutian!