Fantasia Aqua Tempat Tarikan Baru di Jitra Kedah

35983

Fantasia AquaAssalamualaikum. Taman Tema air sememangnya satu tempat yang menarik untuk membawa keluarga bercuti. Terutamanya bagi kanak-kanak pada musim cuti sekolah.  Terbaru di Kedah terdapat sebuah taman tema air yang baru dibuka iaitu Fantasia Aqua yang menjadi tempat menarik terbaru di Jitra, Kedah.

Di Pahang terdapat Gambang Waterpark manakala di Perak pula Lost World Tambun yang menjadi tumpuan untuk mandi manda bersama keluarga. Satu lagi tarikan terbaru buat orang Kedah iaitu Taman tema air Fantasia Aquapark. Dibuka kepada orang ramai secara rasminya pada 2 November 2017. Satu-satunya taman tema air yang ada di Jitra ni.

Orang-orang belah utara boleh membawa anak-anak mandi di sini. Budak-budak mesti syok mandi sambil main dalam kolam. Pelbagai tarikan yang bakal menanti anda di sini dan bukan sekadar mandi sahaja.

Jangan lepaskan peluang untuk datang ke sini bersama keluarga dan rakan-rakan. “Jom Lencun” merupakan slogan bagi taman tema air ini. Anda boleh mandi sepuas hati dan berseronok bersama keluarga. Admin kongsikan Peta Tempat Menarik ini. Semoga bermanfaat.

AWESOME! FANTASIA AQUA TEMPAT TARIKAN TERBARU DI JITRA KEDAH

Mari kita lihat butiran kawasan ini dahulu.

  • Alamat : Jalan Golf & Country Club 06000 Darul Aman, 06000 Jitra, Kedah.
  • Waktu Operasi : 9:00 a.m – 6:00 p.m
  • Peta Lokasi : 

Dapatkan Info Menarik di Fantasia Aqua Jitra Kedah

Mandi Manda Bersama Keluarga

Sudah namanya taman tema air, pasti aktiviti utama ialah mandi manda bersama keluarga. Terdapat banyak permainan air yang disediakan di sini. Sudah pasti menyeronokkan dan luar biasa daripada bermain air di kolam renang biasa. Penuhkan hari-hari cuti anda bersama anak-anak di Fantasia Aqua.

Harga Tiket Masuk

  • Kanak-kanak : RM 12.00
  • Dewasa : RM 15.00
  • Senior Cetizen : RM 15.00

Harga Sewa Pelampung

  • Single Tube : RM 10.00
  • Double Tube: RM 15.00
  • Locker : RM 5.00

Setiap barang yang di sewa dikenakan deposit sebanyak RM 10.00

Jom Saksikan Keindahan Panorama Di Fantasia Aqua Jitra Kedah

Jom Lihat Review Pengunjung di Fantasia Aqua Jitra Kedah

Previously known as “The Splash”. Badariah Haji Din.

Designed for kids. Zakba Shafie.

Tagline ‘Jom Lencun’ is very well suited to this Aqua park. Kenanga Rose.

Penutup & Special Thanks

Alhamdulillah, terima kasih kepada www.jelajahmaya.com kerana berkongsi maklumat yang sangat berguna dan menarik. Datang ke sini untuk menghabiskan masa bersama keluarga dengan bermain air. Anda pasti akan berpas hati.

Sekiranya anda mempunyai pengalaman di Fantasia Aqua Jitra Kedah, silalah tinggalkan komen dibawah untuk berkongsi pendapat dan review dengan pengunjung lain. Semoga setiap penulisan anda dibalas dengan pahala InsyaAllah.

Jangan lupa tulis review anda bagi yang pernah sampai ke Fantasia Aqua Jitra Kedah.

Facebook Comments