Desa Murni Batik Tempat Menarik Di Kuala Terengganu

Desa Murni Batik Tempat Menarik Di Kuala Terengganu

Assalamualaikum. Perempuan dan pakaian amat sinonim. Golongan perempuan amat gemarkan fesyen. Ia akan menjadikan seseorang itu tampak lebih bergaya dan cantik. Apabila bercakap tentang fesyen, fesyen yang paling kekal lama adalah fesyen tradisional. Ia kerana segala fesyen yang treding, pada jangka masa yang tertentu akan dilupakan tetapi apabila bercakap tentang fesyen tradisional, ia akan kekal. Dan ia terbukti kekal apabila fesyen ini bertahan dari zaman moyang kita, sehinggalah sekarang.

Bagi muslimah yang gemarkan fesyen tudung, pasni anda mengalami kesukaraan untuk mencari tudung yang sesuai akan cita rasa dan bentuk muka anda, juga yang matching dengan kulit dan pakaian anda. Pilihan di kedai-kedai biasa dan di pasar amat terhad. Malahan pula, kualiti yang disajikan oleh penjual juga tidak menyakinkan.

Desa Murni Batik atau lebih dikenali sebagai syurga pakaian wanita menawarkan belbagai-bagai baju dan tudung wanita. Admin jamin, pasti anda semua akan rambang mata ketika di sini. Ia adalah pusat membeli-belah pakaian wanita terbesar di Pantai Timur lalu menjadikan ia tempat menarik di Terengganu. Anda boleh memilih pelbgai baju. Dari kebaya, hinggalah jubah. Tudung juga amat banyak disini. Cakap sahaja tentang jenis tudung, shawl, bawal, instant. Pasti ada di sini.

Walaupun ia digelar syurga pakaian wanita, ia juga menyediakan pakaian lelaki. Jadi bagi kaum lelaki, anda tidak perlu risau kerana di sini juga meyediakan baju melayu. Tidak kiralah baju melayu jenis apa. Dari yang trending, sehinggalah yang basic. Admin akan kongsikan Peta Tempat Menarik ini.

HEBAT! DESA MURNI BATIK ADALAH SYURGA PAKAIAN TRADISIONAL PEREMPUAN 

Mari kita lihat butiran kawasan ini dahulu.

  • Alamat : 17888, Jalan Baru Pak Sabah, 23000 Kuala Dungun, Terengganu.
  • Nombor Telefon : 09-848 4515
  • Waktu Operasi :  Setiap Hari (10 AM – 7 PM)
  • Laman Web : www.desamurnibatik.com
  • Facebook : Desa Murni Batik
  • Peta Lokasi : 

Dapatkan Info Menarik di Desa Murni Batik

Aktiviti Sesuai

Desa Murni Batik adalah pusat membeli belah perempuan yang paling besar di Pantai Timur. Anda pasti berpuas hati membeli-belah di sini.

Promosi Istimewa yang di Berikan

Promosi akan diberikan oleh pihak penjual mengikut kepada musim. Sila ke Laman Web Rasmi Desa Murni Batik untuk mendapatkan informasi lebih lanjut.

Jom Saksikan Situasi di Desa Murni Batik

Desa Murni Batik Desa Murni Batik Desa Murni Batik Desa Murni Batik Desa Murni Batik

Jom Lihat Review Pengunjung di Desa Murni Batik

Ada banyak pilihan pakaian/kain batik, tertakluk kemampuan poket anda. Riza Ahmad

Barangan dijual berkualiti dan harga berpatutan. Siti Soleha

Beautiful batik here. Marina Ahmad

Nice place to shopping. Melisa Idayu

Penutup & Special Thanks

Alhamdulillah, terima kasih kepada laman Utama Desa Murni Batik kerana berkongsi maklumat dan gambar yang menarik. Ternyata Desa Murni Batik merupakan satu tempat yang menarik dan wajib dikungjungi. Anda pasti akan teruja dan berpuas hati.

Sekiranya anda mempunyai pengalaman di Desa Murni Batik, silalah tinggalkan komen dibawah untuk berkongsi pendapat dan review dengan pengunjung lain. Semoga setiap penulisan anda dibalas dengan pahala InsyaAllah.

Jangan lupa tulis review anda bagi yang pernah sampai ke Desa Murni Batik.

REVIEW OVERVIEW
Lokasi
Pengalaman
Harga
Previous articleKampung Losong Tempat Makan Keropok Losong Sedap Di Kuala Terengganu
Next articleKompleks Kraf Noor Arfa Tempat Menarik Di Kuala Terengganu
desa-murni-batik-tempat-menarik-di-kuala-terengganuSatu pengalaman yang menakjubkan jika anda dapat berkunjung kesini. Ianya satu tempat yang sangat menarik dan sesuai untuk anda sekeluarga. Apa yang penting, anda perlu tahu bahawa pengalaman, ketenangan dan kepuasan hati adalah jauh melampaui dari wang ringgit. Jadi jangan terlalu berkira untuk "hadiahkan" diri anda dan keluarga anda dengan percutian!