Bayou Lagoon Park Tempat Menarik Di Melaka

Bayou Lagoon Park

Assalamualaikum. Anda mencari tempat penginapan yang mempunyai taman tema air? Bayou Lagoon Park Melaka merupakan pilihan yang terbaik. Bayou Lagoon Park Resort adalah resort yang paling unik dan menarik di Melaka dengan menyediakan Taman Air beserta penginapan yang selesa.

Ia adalah sebuah resort untuk semua orang, sama ada untuk percutian, percutian syarikat, hari keluarga, bina diri pasukan, mesyuarat, persidangan dan pameran. Bayou Lagoon Park Resort adalah ‘The Place To Be’ apabila anda berada di Melaka. Ia adalah destinasi resort dengan sendirinya.

Bayou Lagoon Park Resort mengendalikan kaunter penerimaan tetamu 24 jam yang boleh membantu dengan simpanan bagasi dan perkhidmatan dobi. Kemudahan mesyuarat/jamuan disediakan, manakala para tetamu yang datang bersama keluarga boleh meluangkan masa di bilik permainan atau taman permainan.

Jadi jangan lepaskan peluang untuk datang bercuti di sini. Percutian anda bersama keluarga pasti menjadi lebih bermakna. Anda akan berpuas hati dengan pelbagai kemudahan dan kelengkapan di sini. Admin kongsikan Peta Tempat Menarik ini. Semoga bermanfaat.

COOL! BAYOU LAGOON PARK PENGINAPAN YANG HEBAT DI MELAKA

Mari kita lihat butiran kawasan ini dahulu.

 • Alamat : Jalan Wakaf, 75450 Melaka.
 • Nombor Telefon : 06-233 0888  
 • Website : Bayou Lagoon Park
 • Peta Lokasi : 

Dapatkan Info Menarik di Bayou Lagoon Park

Penginapan Yang Disediakan

Amari Villa dan Villa Tahiti @ Bayou Lagoon Park Resort, Melaka menawarkan 566 unit pelbagai pilihan pangsapuri perkhidmatan. Semua unit pangsapuri dilengkapi dengan menarik untuk keselesaan dan kemudahan anda.

Semua jenis bilik termasuk Studio Apartment dengan pemandangan taman air atau jakuzi.

Aktiviti Reakrasi

 1. Gym
 2. Game Arcade Room
 3. Memanah – RM 10 (10 Batang), RM 15 (24 Batang)
 4. 9D Motion Theater – RM 16.00
 5. Magic Art Muzium – Dewasa (RM 28) , Kanak-kanak (RM 22)

Taman Tema Air

Terdiri daripada dua slaid air menarik dan mendebarkan  di taman air eksklusif, ini menjadikan Bayou Lagoon Park Resort kegemaran untuk  anak muda dan tua dalam percutian keluarga, serta pilihan percutian yang sempurna untuk lari dari kesibukkan kota.

Waktu Operasi:

 • Weekdays: 9:00 a.m – 7:00 p.m
 • Weekends, Public Holidays : 8:00 a.m – 7:00 p.m

Taman Air Bayou Lagoon ditutup setiap hari selasa kecuali hari cuti negeri Melaka, Sekolah dan Malaysia. Kolam renang di buka setiap hari untuk tetamu yang menginap.

Jom Saksikan Keindahan Panorama di Bayou Lagoon Park

Bayou Lagoon Park Resort, Melaka by Drone

Jom Lihat Review Pengunjung di Bayou Lagoon Park

Nice place to go with kids. Stay is with basic facilities. The water park and the magic eye museum is a definite value add. Mohammad Thanveer Hasan.

Reasonable for the price. Comfortable room/rooms. Good for children on the reasonably safe theme parks. Ample free parkings. Having affordable convenient store. Nur Azyan Ab Rahim.

A, cheap simple and easy to access water theme park. Good for kids. Adult not much adventures. Can hold family day. The management are vwry accommodative. May contact Ms Maya if you want to hold event. Very responsive and easy to deal with. Kevin G

A popular resort with giant pools and lots of car parking space. Great place for rest and relax. Melaka.

The water park is very children-friendly. The slides were simple, so adults like me wouldn’t find it thrilling. Other amenities are so-so. Entry fee is affordable. The place is quite clean too. Nur Najihah.

Penutup & Special Thanks

Alhamdulillah, terima kasih diucapkan kepada homestaykesidang.blogspot.my kerana berkongsi maklumat yang sangat menarik dan berguna. Pilihlah tempat ini sebagai penginapan anda kerana ianya sangat selesa dan menarik.

Sekiranya anda mempunyai pengalaman di Bayou Lagoon park , silalah tinggalkan komen dibawah untuk berkongsi pendapat dan review dengan pengunjung lain. Semoga setiap penulisan anda dibalas dengan pahala InsyaAllah.

Jangan lupa tulis review anda bagi yang pernah sampai ke Bayou Lagoon park.

REVIEW OVERVIEW
Pengalaman
Harga
Previous articleKubu St John Tempat Bersejarah di Melaka
Next articleThe Shore Oceanarium Tempat Menarik di Melaka
bayou-lagoon-park-tempat-menarik-di-melakaSatu pengalaman yang menakjubkan jika anda dapat berkunjung kesini. Ianya satu tempat yang sangat menarik dan sesuai untuk anda sekeluarga. Apa yang penting, anda perlu tahu bahawa pengalaman, ketenangan dan kepuasan hati adalah jauh melampaui dari wang ringgit. Jadi jangan terlalu berkira untuk "hadiahkan" diri anda dan keluarga anda dengan percutian!