Ada Yang Tanya, Pulau Perhentian Tutup Bulan Berapa, Buka Bulan Berapa. Ini Jawapannya.

Selamat petang semua. Adakah anda tengah pening nak cari info mengenai bila Pulau Perhentian dibuka dan ditutup? Jikalau benar, maka para pembaca tengah berada di tempat rujukan yang tepat!

Pada hari ini, pihak redaksi akan membawa pembaca ke satu kawasan yang memukau ini.

Ada yang tanyakan Pulau Perhentian tu tutup bulan berapa. OK! Pulau Perhentian tutup bulan oktober – mac. Sebabkan time ni adalah monsun. Jadi jika ada plan nak ke Perhentian boleh plan untuk pergi dari Julai – September.

Ada yang best dekat Perhentian ni?
Malam yang hidup di Long Beach ya. Boleh santai-santai di pantai yang cantik. Banyak aktiviti air yang boleh kita buat dekat sana. Snorkeling, berkayak, scuba dan lain-lain lagi. Jika rajin boleh hiking ke kincir angin. View dari atas tu sangat indah dan tenang semaksimanya.

Cari pakej ke Pulau Perhentian? Ayuhlah!
Kami ada sediakan pakej bajet dan santai. Pakej kami termasuk penginapan, boat pergi dan balik dari kuala besut – perhentian dan snorkeling trip! Mudahkan.

Boleh jer wasap kami untuk sebarang pertanyaan berkaitan pakej pulau perhentian. Lepas dah On terus booking.
017-8582471
019-4162547
016-3336409
Anda dah Pernah Sampai ke Pulau Perhentian?

Pergi ke Pulau Perhentian ini sebenarnya memang satu pengalaman yang sangat best. Jangan kata sebab dekat dengan rumah, tapi memang lokasi rumah saya sendiri yang berdekatan dengan jeti Kuala Besut ini menjadikan lokasi Pulau Perhentian satu tempat percutian wajib kami ke sana.

Kalau anda sibuk, Pulau Perhentian ini boleh kita ambil pakej balik hari. Nak lagi senang, tak perlu pilih pakej. Pergi beli tiket sebelah pagi, set terus dengan mana-mana ajen untuk pergi buat aktiviti air seperti snorkeling atau apa sahaja kemudian ambil tiket balik semula ke Kuala Besut pada sebelah petang.

Harga? InsyaAllah harga murah sahaja. Tak habis beribu pergi ke tempat begini tapi yang penting memang pengalaman special pergi bercuti ke pulau itu akan dapat dirasai.